Amfilohije: I crkva Svetog Save ima misiju na Južnoameričkom kontinentu

Srna
Amfilohije: I crkva Svetog Save ima misiju na Južnoameričkom kontinentu

Cetinje - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas Svetu službu Božiju u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Buenos Airesu, koji je katedralni hram Eparhije buenosajreske i južno-centralnoameričke.

Mitropolit Amfilohije je u obraćanju okupljenima podsjetio da na južnoameričkom kontinentu ima 15 pravoslavnih episkopa i mnogo sveštenika koji propovjedaju Hrista raspetog i vaskrslog, saopšteno je iz Mitropolije.


“Evo i naša Crkva pomjesna, Crkva Svetoga Save, sa ostalim pravoslavnim episkopima, obavlja misiju apostolsku na ovom kontinentu i priziva sve koji se rađaju na ovom kontinentu”, rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je najavio da će u ovom hramu u nedjelju, 2. septembra, biti obavljeno svečano ustoličenje izabranog episkopa buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila /Bojovića/.

Liturgiji su prisustvovali i gosti koji su iz Crne Gore doputovali u Buenos Aires na ustoličenje vladike Kirila - episkop dioklijski Metodije, protojerej-stavrofor Momčilo Krivokapić, jerej Igor Balaban, Radovan Bojović /brat episkopa Kirila/ i dramaturg Radisav Jevrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana