JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 24.10. 2018. godine

JU ZZZ RS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 24.10. 2018. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**************

***********************

OKRUŽNI SUD U DOBOJU

SVETOG SAVE 22

74 000 DOBOJ

JAVNI KONKURS

 

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme do dvije godine

1.       Sudijski pripravnik 1 izvršilac

1. Opis poslova radnog mjesta

• obavlja pripravničku praksu u sudu, radi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita, pod nadzorom predsjednika suda,

• vodi dnevnik rada u koji svakodnevno unosi podatke o poslovima na kojima je radio i dostavlja ga periodično predsjedniku suda na uvid,

• izrađuje nacrte odgovora po predstavkama stranaka pod nadzorom sudije ili predsjednika suda i

• obavlja i druge poslove po naredbi predsjednika i sekretara suda.

za prijem na praksu na period do dvije godine radi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita

2. Sudijski pripravnik - volonter 1 izvršilac

2.       Opis poslova radnog mjesta isti kao pod tačkom 1.

Opšti uslovi:

- da je državljanin BiH,

- da je punoljetan,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za kažnjivo djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnim organima,

- da nije otpušten iz državnih organa kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa,

Posebni uslovi:

- završen pravni fakultet,

Za kandidate koji budu primljeni u radni odnos obavezan je probni rad u skladu sa Zakonom.

Uz prijavu na javni konkurs kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to fotokopije sljedećih dokumenata:

a) ličnu kartu ili pasoš,

b) diplomu o završenoj školi sa prosjekom ocjena,

Izabrani kandidat je dužan da u roku od sedam dana nakon objave rezultata sprovedenog javnog konkursa, a prije zasnivanja radnog odnosa dostavi Komisiji za sprovođenje postupka izbora radnika originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata: uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske ili BiH, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, uvjerenje o nekažnjavanju, izjavu da nije otpušten iz državnih organa kao rezultat disciplinske mjere i diplomu o završenom pravnom fakultetu sa prosjekom ocjena.

          Kandidate koji ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa Komisija za sprovođenje postupka izbora radnika će pozvati na razgovor.

Javni konkurs će biti objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici ovog suda http://oksud-doboj.pravosudje.ba/ a rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja.

Prijave za učešće na javnom konkursu podnose se na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs koja se nalazi u prostorijama suda i na internet stranici ovog suda http://oksud-doboj.pravosudje.ba/ Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova slati na adresu: Okružni sud u Doboju, ulica Svetog Save broj 22.

Prijave koje nisu podnesene na propisanom obrascu, nepotpune i neblagovremene neće biti uzete u razmatranje.

************************************

JU OŠ "PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ" TESLIĆ

KARAĐORĐEVA 37

74 270 TESLIĆ

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Teslić

I - Predmet

Školski odbor Javne ustanove Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Teslić, raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Teslić.

II - Opis poslova

Direktor škole je odgovoran za zakonitost rada i za uspješno obavljanje djelatnosti škole. Direktor za svoj rad odgovara Vladi, školskom odboru i ministru.

III - Mandat

Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, potom dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa dostavlja ministru, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.

Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa prethodne alineje.

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

IV - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora Javne ustanove Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Teslić, može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS" broj 01/16), Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS" broj 44/17 i 31/18), Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole ("Službeni glasnik RS" broj 49/18) i Statutom škole, i to:

1. Opšti uslovi:

• da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

• da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

• da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

2. Posebni uslovi:

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji:

•        Ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili ispunjava uslove u skladu sa članom 177. stav 1. i 2. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS" broj 44/17 i 31/18).

• Ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz prethodne stavke.

• Nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

3. Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član 9. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, odnosno nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred sudom.

V Potrebna dokumentacija

Kandidat koji konkuriše za radno mjesto direktora škole uz prijavu na konkurs prilaže sljedeća dokumenta:

1. Diplomu o završenoj stručnoj spremi,

2. Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

4. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

5.       Uvjerenja da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

6.       Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

7.       Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

8.       Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

Kandidati su dužni dokumente dostaviti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

VI - Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti, lično ili poštom preporučeno na adresu: Javna ustanova Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" Teslić, Karađorđeva 37, 74272 Teslić, sa naznakom "Prijava na konkurs za izbor direktora škole"

(NE OTVARATI).

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće se uzeti u razmatranje.

VII - Napomene

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o odluci Vlade Republike Srpske o izboru direktora JU OŠ "Petar Petrović Njegoš" Teslić, u roku od osam (8) dana od dana dostavljanja rješenja školi.

***********************

JU OŠ "ĐURA JAKŠIĆ" PODNOVLjE

74 217 PODNOVLjE

ODLUKA

o ispravci dijela konkursa za izbor nastavnika

I

U konkursu za izbor nastavnika za popunu upražnjenih radnih mjesta br.659/18. od 12.10.2018. objavljenog u dnevnom listu "Glas Srpske" dana 17.10.2018. g. u članu I tačka 1. riječi "do 31.8.2019. g." zamjenjuju se riječima "do 30.10.2019. g."

II

Ispravka iz člana i odluke se vrši jer je došlo do greške iz tehničkih razloga, odnosno pogrešnog definisanja datuma.

III

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u dnevnom listu "Glas Srpske" putem Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Doboj.

****************

JU GIMNAZIJA "JOVAN DUČIĆ" DOBOJ

HILANDARSKA 2

74 000 DOBOJ

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Profesor pravoslavne vjeronauke - 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, nepuna norma, 4 časa sedmično

2. Profesor islamske vjeronauke - 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2019. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, nepuna norma 1 čas sedmično

Uslov: završen teološki fakultet

Osim opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS", 1/16), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslova predviđene članom 104. stav 1 tačka 1, 2 i 3 Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS" 41/18), i Pravilnikom o vrstama stručne spreme nastavnika i saradnika u gimnaziji.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Uz potpisanu prijavu kandidati su dužni da dostave:

1. Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH

2. Izvod iz matične knjige rođenih ili fotokopiju lične karte

3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, ne starije od 6 mjeseci, kandidat će naknadno dostaviti, ukoliko bude primljen u radni odnos,

4. Lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licima ne mogu obavljati rad u školi a dokaz o nekažnjavanju Škola će pribaviti za izabranog kandidata prije zasnivanja radnog odnosa,

5. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

6. Uvjerenje visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocijeni tokom školovanja,

7. Uvjerenje o radnom stažu stečenom nakon sticanja stručne spreme tražene oglasom, izdato od strane poslodavca kod koga je kandidat bio zaposlen a koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji zaposlenih,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca ili borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca.

10.     Uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca

11.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Napomena: U skladu sa članom 104. stav 7 i 8 Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje se kao uslov traži položen stručni ispit, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Sva naprijed navedena dokumenta treba dostaviti kao ovjerene fotokopije na adresu škole i neće se vraćati kandidatima.

Svi kandidati su dužni u prijavi na konkurs navesti tačnu adresu i broj telefona.

Testiranje i intervjui sa kandidatima biće obavljeni dana, 5.11.2018. godine (ponedjeljak), u prostorijama škole sa početkom u 12 časova.

Kandidati neće posebno biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na oglas

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti lično ili na adresu škole: JU Gimnazija "Jovan Dučić" Doboj, Hilendarska 2, sa naznakom "Prijava na oglas".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

****************

JU SŠC "NIKOLA TESLA" VUKOSAVLjE

OMLADINSKA BB

74 470 VUKOSAVLjE

KONKURS

za prijem nastavnika

Na određeno vrijeme, do kraja školske 2018/19. godine - do 31.8.2019. godine, za sljedeće nastavne predmete:

1.       Pravoslavna vjeronauka ..........3 časa sedmično (1 izvršilac), pripravnik

2.       Islamska vjeronauka................ 1 čas sedmično (1 izvršilac), sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi.

Uslovi

Opšti uslovi propisani Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 01/16) i Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 102/14 i 42/2016) koje kandidati treba da ispunjavaju su:

1. Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2. Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3. Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i to:

1. Da ima odgovarajući nivo obrazovanja - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti

2. Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,

3. Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi (za radno mjesto navedeno pod tačkom 2.).

Napomena:

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj:41/18) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika (član 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

Za rado mjesto pod tačkom 2. - Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18).

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

1. Uvjerenje o državljanstvu,

2. Izvod iz matične knjige rođenih,

3. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi (dostavljaju kandidati koji konkurišu za radno mjesto pod rednim brojem 2).

5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla (dostavljaju kandidati koji konkurišu za radno mjesto pod rednim brojem 2),

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organ uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rada Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca).

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca),

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od 6 mjeseci (dostavlja kandidat koji bude izabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa)

Uvjerenje o neosuđivanosti, kojim se dokazuje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

U prijavi na konkurs kandidati su obavezni navesti sva dokumenta koja prilažu uz prijavu.

Bodovanje kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 102/14 i 42/16).

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 6.11.2018. godine, u 12 časova u prostorijama škole.

Kandidati neće posebno biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole ili slati na adresu:

JU Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", Ul. Omladinska bb, 74470 Vukosavlje, sa naznakom "Prijava na konkurs".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

*******************

JU OŠ "DOSITEJ OBRADOVIĆ" DOBOJ

HILANDARSKA 2

74 000 DOBOJ

 

KONKURS

za izbor nastavnika

1.       Nastavnik/profesor razredne nastave- voditelj u produženom boravku – 1 izvršilac, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, na određeno vrijeme do 30.6.2019. godine.

2.       Nastavnik/profesor razredne nastave – 2 izvršioca, pripravnik, na godinu dana odnosno do povratka radnika sa bolovanja.

3.       Nastavnik/profesor engleskog jezika – 1 izvršilac – 8 časova-pripravnik - na godinu dana odnosno do povratka radnika sa bolovanja.

Uslovi:

1.       Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS" br.1/16) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS" br. 44/17 i 31/18.) Pravilniku o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" br. 77/09, 86/10, 25/14. i 76/15.)kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/18)

2. Pravo učešća na konkurs na osnovu člana 104. stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17 i 31/18) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 44/17 i 31/18), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

III

Uz potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije (ne starije od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata, a na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju iz Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidati nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licima.

(2)     Uvjerenje o neosuđivanosti iz stava 1. tačka 4) ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

6. Uvjerenje o radnom stažu/radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen, koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla,

7. Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica u stručnoj spremi traženoj konkursom,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

11.     Kratku biografiju,

Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i /ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

Komisija pisanim putem obavještava kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua,

(Pravilnik o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" br. 74/18.).

Svi kandidati biće obaviješteni o rezultatima konkursa, dokumenti priloženi uz molbu neće se vraćati kandidatima.

Prijave dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole: JU OŠ "Dositej Obradović" Doboj 74000, ul. Hilandarska br. 2., za konkurs – obavezno naznačiti na koje radno mjesto se prijavljujete.

*****************************

JU SŠC "NIKOLA TESLA" BROD

KRANjA PETRA I OSLOBODIOCA BB

74 450 BROD

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1. Profesor ruskog jezika – 1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme (do povratka radnika sa bolovanja ) – puna norma,

2. Profesor hemijske grupe predmeta - 1 izvršilac sa iskustvom na određeno vrijeme (do povratka radnika sa bolovanja) za 16 časova sedmično,

3. Profesor engleskog jezika – 1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme (do povratka radnika sa bolovanja, a najkasnije do kraja nastavne godine) za 4 časa sedmično,

4. Profesor pravoslavne vjeronauke – 1 izvršilac sa iskustvom na određeno vrijeme (do kraja nastavne godine) za 4 časova sedmično,

5. Profesor islamske vjeronauke -1 izvršilac sa iskustvom na određeno vrijeme (do kraja nastavne godine) za 1 čas sedmično.

Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa predviđenih Zakonom o radu ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 01/16), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18) i uslove iz Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Sl. glasnik RS", broj 102/12).

Uz prijavu kandidati su dužni da dostave:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. Ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

4. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu fotokopiju lične karte,

5. Uvjerenje o državljanstvu,

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja se nalaze na toj evidenciji,

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom,

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18) ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Kandidat koji bude odabran po konkursu će prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za rad izdato od strane nadležne ustanove, koje ne smije biti starije od šest mjeseci.

Za kandidata koji bude izabran po konkursu škola će prije zasnivanja radnog odnosa od nadležnog Centra javne bezbjednosti zatražiti uvjerenje o neosuđivanosti.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti isključivo poštom na gore navedenu adresu.

Svi dokumenti se dostavljaju u ovjerenoj fotokopiji i te kopije neće biti vraćene kandidatima,

Nepotpune i neblagovremene, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se razmatrati.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odn. koji ispunjavaju uslove konkursa, testiranje i intervju će se obaviti 5. novembra 2018. godine u 8.30 časova u prostorijama škole. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće da su odustali od prijave na konkurs.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Sl. glasnik RS" broj 102/14).

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

***************

JU OŠ "DESANKA MAKSIMOVIĆ" STANARI

74 208 STANARI

ISPRAVKA I IZMJENA DIJELA KONKURSA

objavljenog u dnevnom listu "Glas Srpske", dana 17. oktobra 2018. godine

JU Osnovna škola "Desanka Maksimović" Stanari objavljuje ispravku i izmjenu dijela konkursa objavljenog u dnevnim novinama "Glas Srpske", dana 17. oktobra 2018. godine.

U navedenom tekstu konkursa vrši se ispravka i izmjena tačke 2. Nastavnik fizike i glasi:

2.       Nastavnik fizike – 1 izvršilac – bez iskustva, pripravnik – na određeno vrijeme – najkraće jednu godinu dana od dana zasnivanja radnog odnosa – 4 časa.

Ostali tekst konkursa ostaje nepromijenjen.

***************

JU OŠ "SVETI SAVA" KAKMUŽ

KAKMUŽ – BARE I BR. 11

74 317 PETROVO

ODLUKA

o ispravci konkursa

I

Ovom Odlukom ispravlja se konkurs broj 03-596/18 od dana 15.10.2018. god. objavljen posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u dnevnom listu "Glas Srpske" dana, 17.10.2018. god.

II

Za radno mjesto pod rednim brojem 1. i 2. (profesor biologije i profesor hemije) dio "na određeno vrijeme do 30.6.2019. godine" zamjenjuje se tekstom:

"na određeno vrijeme, do povratka radnika sa mjesta direktora škole".

III

Ostale odredbe konkursa ostaju nepromijenjene.

**************

OSNOVNI SUD U DOBOJU

SVETOG SAVE 22

74 000 DOBOJ

JAVNI KONKURS

za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme i prijem na praksu

1. Sekretar suda - izvršilaca 1,

2. Sudijski asistent - daktilograf – izvršilaca 1,

3. Prijem na praksu sudijskog pripravnika – volontera najduže na period do 2 godine, izvršilaca 1

1.       Opis poslova radnog mjesta pod tačkom 1.: sekretar suda

- neposredno rukovodi odsjekom za administrativno-tehničke i pomoćno-tehničke poslove i stara se o uspješnom obavljanju poslova u tim odsjecima,

-        pomaže predsjedniku suda u poslovima sudske uprave,

-        izrađuje nacrte opštih i pojedinačnih akata ,

-        učestvuje u izradi prijedloga budžeta suda i finansijskog plana suda,

-        odgovoran je za zapošljavanje, nadgledanje, ocjenjivanje, stručno usavršavanje, unapređenje, disciplinsko sankcionisanje radnika suda koji nisu nosioci sudske funkcije,

-        priprema plan aktivnosti za narednu godinu koji služi kao osnova za raspoređivanje administrativno-tehničkog osoblja na određene poslove,

-        dodjeljuje zadatke administrativno-tehničkom osoblju,

-        održava redovne sastanke radi koordiniranja i planiranja poslova u sudu u cilju povećanja efikasnosti rada,

-        nadgleda korišćenje imovine suda, te obavljanja poslova održavanja, popravke, nabavke i čišćenja,

-        nadgleda finansijsko poslovanje suda, arhivu, i rad na kompjuterskoj obradi podataka,

-        vodi matičnu knjigu zaposlenih radnika i druge personalne evidencije,

-        izrađuje plan korišćenja godišnjih odmora sudija i ostalih radnika,

-        obavlja poslove sudske uprave koje mu povjeri predsjednik suda kao i poslove u vezi izvršenja krivičnih sankcija pod nadzorom predsjednika suda,

-        stara se o primjeni propisa koji se odnose na unutrašnje poslovanje suda,

-        preduzima mjere za unapređenje organizacije rada u okviru sudske uprave i u okviru odjeljenja za administrativno-tehničke i pomoćno-tehničke poslove,

-        vodi upisnik "pov." i "strogo pov." pošte za sud,

-        organizuje vođenje zapisnika na sjednicama svih sudija i sjednicama stručnih kolegija,

-        vodi biblioteku suda,

-        priprema odgovore na predstavke stranaka,

-        obavlja i druge poslove i zadatke koje mu povjeri predsjednik suda.

2. Opis poslova radnog mjesta pod tačkom 2.: sudijski asistent - daktilograf

-        vrši sve daktilografske poslove po diktatu i prepisu na kompjuteru ili pisaćoj mašini

-        radi sa sudijama u osiguravanju pravilnog upravljanja predmetima na dnevnoj osnovi

-        prekucava materijale i održava evidenciju spisa za sudije uključujući i vođenje zapisnika na ročištima,

-        odgovoran je za održavanje spisa i unošenje informacija u sistem registrovanja predmeta u odgovarajuće vrijeme,

-        vodi brigu o rasporedu suđenja

-        sređuje i žurnalizira spise i dostavlja ih pisarnici suda,

-        pomaže osoblju pisarnice ako je to potrebno, te obavlja ostale poslove koje mu povjeri sudija, sekretar ili predsjednik suda

3. Opšti uslovi za radno mjesto pod tačkama 1. i 2.

- da je državljanin BiH ili RS

-        da je stariji od 18 godina

-        da ima opštu zdravstvenu sposobnost

-        da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora najmanje 6 (šest) mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnim organima

-        da nije otpušten iz državnih organa kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objave konkursa.

4.       Posebni uslovi za radnom mjesto pod tačkom 1.

-        završen pravni fakultet,

-        poznavanje rada na računaru,

-        položen pravosudni ispit,

-        5 godina radnog iskustva u struci i odgovarajuće iskustvo na organizacionim poslovima.

5.       Posebni uslovi za radnom mjesto pod tačkom 2:

-        završena srednja upravna, ekonomska ili druga srednja škola

-        poznavanje rada na računaru

-        6 (šest) mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

6.       Opšti i posebni uslovi za pripravnika – volontera pod tačkom 3:

- da je državljanin BiH,

- da je punoljetan,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 mjeseci ili za kažnjivo djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnim organima i

- završen pravni fakultet.

Za kandidate koji budu primljeni u radni odnos obavezan je probni rad u skladu sa Zakonom.

Uz prijavu na javni konkurs za radna mjesta pod tačkama 1. i 2. kandidati su dužni priložiti fotokopije sljedećih dokumenata, i to: a) diplome o završenoj stručnoj spremi, b) uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, v) uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja i g) lične karte ili pasoša.

Ispunjenost drugih uslova navedenih u javnom konkursu ili internom oglasu kandidat dokazuje izjavom, koja je sastavni dio prijave na javni konkurs.

Izabrani kandidati nakon sprovedenog javnog konkursa ili internog oglasa, prije zasnivanja radnog odnosa treba da dostave originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata: diplome o završenoj stručnoj spremi, uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, uvjerenje ili potvrdu o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja, uvjerenja o državljanstvu Bosne i Hercegovine ili Republike Srpske, uvjerenja o opštoj zdravstvenoj sposobnosti i dokaze o ispunjenosti drugih uslova navedenih u javnom konkursu.

Uz prijavu na javni konkurs za pripravnika - volontera kandidati su dužni priložiti fotokopiju dokumenata o ispunjavanju opštih i posebnih uslova (diplome o završenoj stručnoj spremi i lične karte ili pasoša) i motivaciono pismo.

Kandidate za radno mjesto pod tačkom 1. koji ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa, Komisija za prijem radnika u radni odnos pismeno će pozvati na razgovor.

Kandidate za radno mjesto pod tačkom 2. koji ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa Komisija za prijem u radni odnos daktilografa pismeno će pozvati na testiranje, odnosno provjeru radnih sposobnosti u radu na računaru (u brzini kucanja, poznavanju Njindonjs DžP operativnog sistema, kao i Office aplikacija – Njord, Edžcel i Outlook).

Javni oglas biće objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici ovog suda njnjnj.ossud-doboj.pravosudje.ba a rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave za učešće na javnom oglasu podnose se na propisanom obrascu – Prijava na javni oglas koja se nalazi u prostorijama suda i na internet stranici ovog suda.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova slati na adresu: Osnovni sud u Doboju, ulica Svetog Save broj 22.

Neblagovremene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove iz javnog konkursa neće biti predmet razmatranja.

***************

JU "TEHNIČKA ŠKOLA" DOBOJ

CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

ISPRAVKA KONKURSA

Vrši se ispravka javnog konkursa pod rednim brojem 1, (profesor elektrotehnike, 4 časa, do 31.8.2019. godine), objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" 17.10.2018. godine u dijelu koji se odnosi na vremenski period rada:

1.       Profesor elektrotehnike, 4 časa, do okončanja pripravničkog staža

***************

JU "TEHNIČKA ŠKOLA" DOBOJ

CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

KONKURS

o prijemu radnika u radni odnos

sa iskustvom

1. Vjeroučitelj pravoslavne vjeronauke, 2 časa, do 31.8.2019. godine

2. Vjeroučitelj islamske vjeronauke, 1 čas, do 31.8.2019. godine

          Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS", broj 1/2016), kandidat treba da ispunjava i uslove iz Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Službeni glasnik RS", br: 29/2012, 80/2014 i 83/2015) i Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik RS", broj 102/14 i 42/16).

         

Uz potpisanu prijavu kandidati su dužni da dostave:

1. Uvjerenje o državljanstvu,

2. Izvod iz matične knjige rođenih,

3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, kandidat će naknadno dostaviti, ukoliko bude izabran, odnosno primljen u radni odnos,

4. Lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licima ne mogu obavljati rad u školi, a dokaz o nekažnjavanju pribaviće škola za izabranog kandidata prije zasnivanja radnog odnosa,

5. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

6. Uvjerenje visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

7. Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu porodice poginulog borca,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

11.     Uvjerenje o radnom stažu stečenom nakon sticanja stručne spreme i profila traženog konkursom izdato od strane poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen u traženom zvanju,

12.     Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav 5. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS", broj 41/18) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS", broj 41/18).

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS", broj 41/18), imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Svi dokumenti se dostavljaju kao ovjerene kopije ne starije od šest mjeseci na adresu škole (lično ili putem pošte), Ul. Cara Dušana br. 18. Doboj, u zatvorenoj koverti na kojoj je potrebno naznačiti "za konkurs" za koje radno mjesto se konkuriše i neće se vraćati kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa, neće se razmatrati.

Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom, obaviće se 5.11.2018. godine u 11 časova u prostoriji broj 10, a nakon toga obaviće se intervju.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u "Glasu Srpske".

****************

JU SŠC "JOVAN CVIJIĆ" MODRIČA

BERLINSKA BB

74 480 MODRIČA

ODLUKA

o ispravci konkursa za prijem nastavnika

          U konkursu za prijem nastavnika, djelovodni broj: 611-1289/2018 od 15.10.2018. godine, koji je objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske", 17.10.2018. godine, vrši se ispravka u dijelu tačke 2. u kojoj je navedeno:

"Na određeno vrijeme, pripravnik:

- profesor engleskog jezika, 10 časova sedmično, do povratka radnice sa bolovanja, a najduže do 31.8.2019. godine, jedan izvršilac".

Ispravka glasi:

"Na određeno vrijeme, pripravnik:

Profesor engleskog jezika, 10 časova sedmično, do povratka radnice sa bolovanja, jedan izvršilac.

Ostali dio teksta konkursa ostaje nepromijenjen.

Navedena ispravka, vrši se zbog tehničke greške.

****************

JU OŠ "SVETI SAVA" DOBOJ

STEVANA SINĐELIĆA BR.10

74 000 DOBOJ

IZMJENA I DOPUNA KONKURSA

za popunu upražnjenih radnih mjesta

objavljenog u dnevnom listu "Glas Srpske" dana 17.10.2018. godine

Konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta u našoj školi objavljen 17.10.2018. godine u dnevnom listu "Glas Srpske" mijenja se:

U tački 1. podtačka 6. konkursa umjesto dosadašnjeg teksta:

"do 31.8.2019. godine" stajaće: "godinu dana od dana zasnivanja radnog odnosa".

U tački 1. podtačka 8. konkursa umjesto dosadašnjeg teksta:

"do 31.8.2019. godine" stajaće: "godinu dana od dana zasnivanja radnog odnosa".

U tački 4. konkursa pored navedenog teksta dodaje se novi tekst koji glasi:

"Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa za radna mjesta nastavnik/profesor fizičkog vaspitanja - 6 časova i nastavnik/profesor likovne kulture - 3 časa, obaviće se u prostorijama škole dana 6.11.2018. godine sa početkom u 12.40 sati.

Komisija će i pisanim putem obavijestiti kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave o datumu i mjestu sprovođenja testiranja i intervjua.

Ostali tekst konkursa ostaje nepromijenjen.

****************

JU "MEDICINSKA ŠKOLA" DOBOJ

POP LjUBINA 31

74 000 DOBOJ

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1. Nastavnik stručnih predmeta - doktor medicine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme, do 30.6.2019. godine, puna norma, ......................................................................................................1 izvršilac.

2.       Nastavnik pravoslavne vjeronauke, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do 31.8.2018. godine, nepuna norma - 5 časova sedmično..................................................................................................1 izvršilac.

3.       Nastavnik islamske vjeronauke, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme – do 31.8.2018. godine, nepuna norma - 1 čas sedmično..................................................................................................1 izvršilac.

(Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa radnim iskustvom, razmatraće se i prijave pripravnika)

         

 Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/16) kandidat treba da ispunjava i uslove iz Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 29/12, 80/14) i Pravilnika o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 102/14 i 42/16).

         

Uz potpisanu prijavu kandidat je dužan da dostavi:

1. uvjerenje o državljanstvu,

2. izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte,

3. ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje ne može biti staruje od šest mjeseci, kandidat će naknadno dostaviti, ukoliko bude izabran, odnosno primljen u radni odnos,

4. lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licima ne mogu obavljati rad u školi, a uvjerenje o neosuđivanosti škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

6. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

7. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

8. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

9. uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav (5) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18).

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav (9) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18), imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 Svi dokumenti se dostavljaju lično ili putem Pošte kao ovjerene kopije ne starije od šest mjeseci na adresu škole, Pop Ljubina 31, 74000 Doboj, u zatvorenoj koverti na kojoj je potrebno naznačiti "za konkurs", za koje radno mjesto se konkuriše i ista se neće vraćati kandidatima.

 Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa, neće se razmatrati.

 Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom obaviće se u ponedjeljak, 5.11.2018. godine, u 10 časova u učionici broj 5, a nakon toga obaviće se intervju.

 Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervjuu, ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

         

 Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana