ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.10. 2018. године

ЈУ ЗЗЗРС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.10. 2018. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 17.10. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**************

***********************

"НОВА ДИ ВРБАС" ДОО

БАЊАЛУКА

расписује

ОГЛАС

За пријем у радни однос радника на одређено вријеме уз могућност заснивања радног односа на неодређено вријеме, за рад на пословима:

1. Тапетар

Укупно 1 извршилац

Услови:

Поред општих услова утврђених законом кандидат мора испуњавати и сљедеће посебне услове:

Под 1.

Стручна спрема: КВ тапетар, пожељно радно искуство.

Оглас остаје отворен док се не попуне радна мјеста, а пријаве се достављају на адресу "Нова ДИ Врбас" д.о.о. Бањалука, Браће Пиштељић 4, лично или путем поште. За све додатне информације можете са нама контактирати на телефон бр. 051/348-620.

*******

"CENTRAL COMPANY " ДОО БАЊАЛУКА

расписује

ОГЛАС

за пријем у радни однос:

- Аутомеханичар........................................................ (1 извршилац)

Кандидати поред општих услова одређених Законом о раду треба да посједују и сљедеће услове:

- КВ/ССС/ВКВ аутомеханичар (опционо аутоелектричар или друго сродно занимање)

- Пожељно радно искуство на истим или сличним пословима

Заинтересовани кандидати своје пријаве са назнаком "пријава за посао" могу послати на и-мејл адресу [email protected], лично доставити у просторије управе предузећа "Central Company " д.о.о. сваким радним даном од 8 до 16 часова или послати путем поште на адресу:

"Central Company " д.о.о.

Браће Мажар и мајке Марије 48,

78000 Бањалука.

За све додатне информације вам стојимо на располагању и путем контакт телефона 051/223-131.

***********

ЈУ ЦСШ "ПЕТАР КОЧИЋ" СРБАЦ

УЛ. ДАНКА МИТРОВА 5, 78420 СРБАЦ

КОНКУРС

за пријем радника

1.      Наставник православне вјеронауке (5 часова), са радним искуством на одређено вријеме, до 31.8.2018. године.

2.      Наставник исламске вјеронауке (1 час), са радним искуством на одређено вријеме, до 31.8.2018. године.

3.      Професор машинске групе предмета (9 часова) са радним искуством на одређено вријеме, 31.8.2018. године.

        Поред услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају услове у складу са Законом о средњем образовању и васпитању, Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у стручним техничким и средњим стручним школама.

        Пријем радника врши се у складу с Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Потребна документа:

1. пријава на конкурс потписана од стране кандидата који се пријављује

2. извод из матичне књиге рођених

3. увјерење о држављанству

4. овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством (увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла). Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које не може бити старије од шест мјесеци прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетног лица, школа ће службеним путем прибавити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни уз пријаву доставити овјерене фотокопије приложених докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса обавиће се тестирање и интервју 29.10.2018. у 13 часова у просторијама школе. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве на конкурс неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама.

        Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити на адресу: ЈУ Центар средњих школа "Петар Кочић" Србац, улица Данка Митрова 5, 78420 Србац.

        Контакт телефон 051-740-135.

**********

"РОУТИНГ" ДОО БАЊАЛУКА

УЛ. И КРАЈИШКОГ КОРПУСА 16

78 000 БАЊАЛУКА

ОГЛАС

1.      Подаци о послодавцу: "Роутинг" д.о.о. Бањалука, ул. И Крајишког корпуса 16, 78 000 Бањалука, електронска пошта: инфоЖроутингбл.цом

2.      Број извршилаца: 1

3.      Рад на: неодређено вријеме

4.      Оглас остаје отворен до: 26.10.2018. године

Опис радног мјеста:

1.      Дипломирани инжењер грађевинарства, смјер конструктивни ............................ 1 извршилац

Услови:

1.      возачка дозвола Б категорије.

Уз пријаву треба приложити:

1.      CV

Пријаве се могу доставити лично, путем поште или електронским путем на наведене адресе са назнаком "пријава на оглас".

***********

ОПШТИНА ЧЕЛИНАЦ   

УЛ. ПРВОГ КРАЈИШКОГ ПРОЛЕТЕРСКОГ БАТАЉОНА 50

 расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста у

Општинској управи општине Челинац

I

У Општинску управу општине Челинац прима се у радни однос на неодређено вријеме, у статусу службеника:

- у Одјељење за општу управу, Одсјек за послове пријемне канцеларије и мјесних канцеларија

1) Стручни сарадник за канцеларијско пословање.....................................1 извршилац

 - у Одјељењу за финансије

2) Стручни сарадник за инвестиције и управљање средствима ................1 извршилац

 II - Опис послова

За радно мјесто под редним бр. 1): - води основну евиденцију о јединицама документације по утврђеном систему децималне класификације дјелатности органа управе; води помоћне евиденције: попис аката, књигу рачуна за примљену финансијску документацију (фактуре, књижна обавјештења и др.), књигу реверса и књигу путних налога; води роковник предмета и аката; врши класификацију и завођење предмета и аката; административно-техничка обрада (задуживање аката, спајање и дијељење предмета, обнављање списа, оснивање и формирање предмета и др.); развођење предмета и аката за текућу годину, чување и управљање документацијом до предаје из приручне у главну архиву; учествује у изради извјештаја о стању рјешавања првостепених управних предмета у којима је поступак покренут по захтјеву странке или по службеној дужности; отпрема пошту путем јавне поштанске службе, властите курирске службе или непосредном предајом адресатури и води прописане евиденције о отпреми; издаје радне књижице, поништава, замјењује, издаје дупликате радне књижице и води регистар издатих радних књижица: врши овјеру потписа, преписа и рукописа и води уписник о извршеним овјерама; чува и употребљава печате органа и служби Општинске управе у складу са важећим правилником; прима тендерску документацију и води евиденцију њеном о пријему; издаје увјерења, кућне листе и сл.; прима поднеске грађана и пружа стручну помоћ у вези са подношењем поднесака ради бржег остваривања права и извршавања обавеза код Општинске управе; обавља и друге послове које одреди начелник одјељења.

За радно мјесто под редним бр. 2): заприма уговоре о инвестицијама; води евиденцију о потписаним инвестицијама и доставља главном књиговођи; врши контролу рачуна (ситуација) са потписаним уговорима; сачињава извјештаје и прегледе о уговореним и извршеним инвестицијама (капитална улагања); усклађује расположива средства за измирење обавеза; дневно прати прилив и одлив средстава по врстама на мјесечном, кварталном и годишњем нивоу; обрађује примљене и екстерне податке и предмете; води евиденцију о свим примљеним и утрошеним кредитним средствима, текућим и капиталним помоћима; обавља и друге послове које му одреди начелник одјељења.

III - Општи услови

1. да су држављани Републике Српске, односно БиХ,

2. да су старији од 18 година,

3. да имају општу здравствену способност,

4. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које их чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

5. да нису отпуштени из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије дана објављивања јавног конкурса,

6. да се на кандидате не односе одредбе члана IX тачка 1. Устава БиХ (да не служе казну изречену пресудом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да нису под оптужницом, а да се нису повиновали наредби да се појаве пред Трибуналом),

7. да нису у сукобу интереса, односно да не обављају дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи, у складу са чл. 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ("Службени гласник Републике Српске", број 97/16).

IV - Посебни услови:

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто:

-       1) ССС, друштвеног смјера, IV степен стручне спреме, шест мјесеци радног искуства у траженом степену образовања, положен стручни испит за рад у управи, познавање рада на рачунару.

-       2) ВСС друштвеног или техничког смјера или први циклус студија са најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, положен стручни испит за рад у управи, једна година радног искуства у траженом степену образовања, односно одговарајућег звања, познавање рада на рачунару.

V - Потребна документа

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни да приложе доказе о испуњавању општих и посебних услова:

1.      увјерење о држављанству,

2.      биографија,

3.      извод из матичне књиге рођених,

4.      овјерену копију дипломе,

5.      увјерење да се не води кривични поступак, не старије од шест мјесеци,

6.      увјерење да нису осуђивани за кривично дјело, не старије од шест мјесеци,

7.      доказ о радном искуству,

8.      увјерење о положеном стручном испиту за рад у државним органима,

9.      овјерену изјаву о испуњавању општих услова из тачке III подт. 5, 6, 7.

10.    доказ о општој здравственој способности доставиће изабрани кандидат, по завршетку изборне процедуре.

Све копије докумената морају бити овјерене код надлежног органа.

Са кандидатима који буду испуњавали услове јавног конкурса конкурсна комисија обавиће интервју. О мјесту и времену одржавања интервјуа кандидати ће бити благовремено обавијештени.

VI - Објављивање

Јавни конкурс биће објављен у "Службеном гласнику Републике Српске" и у дневном листу "Глас Српске". Ако конкурс не буде објављен истовремено рок за подношење пријава рачунаће се од дана последњег објављивања.

VII - Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 15 (петнаест) дана од дана посљедњег објављивања овог конкурса. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање. Пријаве се могу доставити путем пријемне канцеларије општине Челинац или путем поште на адресу: Општина Челинац, ул. Првог крајишког пролетерског батаљона 50, са назнаком пријава на јавни конкурс (број и датум конкурса). Контакт особа Небојша Јунгић, телефон 051/551-012.

Уколико више кандидата на ранг-листи имају исти број бодова, предност ће имати кандидат који има статус члана ППБ и РВИ, како је прописано члановима 36, 54. и 73. Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске" број: 134/11, 09/12 и 40/12). Да би остварили наведену предност, кандидати су дужни да приложе одговарајући доказ о испуњавању услова из чланова 30. 39. и 60. Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

***********

"CARMEN LINE "

УЛ. НИКОЛЕ ПАШИЋА БР. 116, ТРН (ЛАКТАШИ)

"Предузеће "CARMEN LINE " из Трна (Лакташа), ул. Николе Пашића бр. 116

прима

у радни однос:

1.)    Радник у производњи - НК 1 извршилац

(опис послова: пеглање одјевних предмета)

Искуство је пожељно али не и обавезно.

Пријаве доставити на адресу:

"CARMEN LINE " д.о.о., ул. Николе Пашића бр. 116, 78252 ТРН

лично или путем поште.

([email protected])

Све додатне информације на телефон 051/585-585.

*********

ЈУ СШЦ "ЈОВАН ДУЧИЋ" КНЕЖЕВО

УЛ. ДУЈКА КОМЉЕНОВИЋА ББ

расписује:

КОНКУРС

за попуну слободног радног мјеста са радним искуством

а) наставника за наставни предмет:

1.      Информатика.............................. 2 часа, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, а најдаље до 24.12.2018. године.

Кандидати поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду треба да испуњава и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама. Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи.

Критеријуми за бодовање приликом утврђивања листе кандидата за пријем у радни однос у школи су:

1) просјек оцјена током студирања,

 2) вријеме проведено на евиденцији незапослених лица, коју води Завод за запошљавање, након стицања одговарајуће стручне спреме,

3) резултати остварени на интервјуу и тесту,

4) радни стаж кандидата

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1.      да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2.      да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3.      да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, прије заснивања радног односа и

4.      да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

- Увјерење о неосуђиваности из тачке 4. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и наведену документацију потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу

3. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

5. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством,

6. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко/инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

7. увјерење општинског/ градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида а Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса ће се обавити у просторијама школе дана 31.10.2018. године са почетком у 12.30 часова.

Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити на адресу:

ЈУ Средњошколски центар "Јован Дучић", Дујка Комљеновића б.б., Кнежево.

*********

ВШ КОЛЕЏ КОЗМЕТОЛОГИЈЕ И ЕСТЕТИКЕ БАЊАЛУКА

МЛАДЕНА СТОЈАНОВИЋА 29, БАЊА ЛУКА 

Телефон: 051-236-136

Е-mail: [email protected]

расписује

ОГЛАС

за рад на одређено вријеме:

Административни радник ......................... 2 извршиоца

Услови:

- ВСС, VII степен

- завршен филозофски/правни/економски факултет

- приправник, без радног искуства.

Радник на колеџу ........................... 1 извршилац

- ВСС

- завршен факултет здравствене његе.

- приправник, без радног искуства.

Предност имају дјеца погинулих бораца.

Мјесто рада: Бањалука

Оглас остаје отворен до 25.10.2018. године.

Пријаве доставити на адресу:

ВШ "Колеџ козметологије и естетике" Бањалука

Улица Др Младена Стојановића 29, Бањалука

Е-mail: [email protected]

**********

ГРАД БАЊАЛУКА

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

 

за попуну упражњених радних мјеста

у Градској управи града Бањалука

I

 У Градску управу града Бањалука прима се у радни однос, у статусу службеника:

у Одјељењу за општу управу:

1.      Стручни сарадник за пружање помоћи грађанима у пријемној канцеларији........................................................................................1 извршилац

2.      Стручни сарадник за овјере потписа, рукописа и преписа.......1 извршилац

у Одјељењу за просторно уређење:

3.      Самостални стручни сарадник за правне послове за велике инвестиционе објекте...................................................................................................1 извршилац

 у Одјељењу за комуналне послове:

4. Виши стручни сарадник за рекламне медије.................................1 извршилац

у Одјељењу за саобраћај и путеве:

5. Самостални стручни сарадник за економске послове..................1 извршилац

у Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту:

6. Виши стручни сарадник за евиденције............................................1 извршилац

 7. Самостални стручни сарадник за послове категоризације и сарадње са  борачким организацијама................................................................1 извршилац

у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање:

8. Самостални стручни сарадник за формирање евиденције о имовини града......................................................................................................1 извршилац

у Одсјеку за правна питања и прописе:

9. Стручни сарадник за административно-техничке послове.........1 извршилац

у Стручној служби Скупштине града:

10. Виши стручни сарадник за економске послове у кабинету предсједника Скупштине града.....................................................1 извршилац

 У Градску управу града Бањалука прима се у радни однос, у статусу намјештеника:

у Одјељењу за општу управу:

11. Курир..................................................................................................1 извршилац

у Служби за заједничке послове:

12. Чистач.................................................................................................4 извршиоца

II - Опис послова

 Опис послова које обавља стручни сарадник за пружање помоћи грађанима у пријемној канцеларији

 Обавља сљедеће послове:

-       пружа помоћ грађанима - код издавања бројева на уређају "ред-систем";

-       пружа помоћ и потребне информације корисницима услуга у шалтер-сали;

-       помаже грађанима у попуњавању образаца у пријемној канцеларији;       

-       на вријеме обавјештава особе, задужене за одржавање појединих система о евентуалној техничкој неисправности;

-       обавља и друге послове - по налогу градоначелника, шефа одсјека и начелника одјељења;

-       за свој рад, одговоран је шефу одсјека и начелнику одјељења.

 Статус и категорија радног мјеста: службеник седме категорије, првог звања.

Опис послова које обавља стручни сарадник за овјере потписа, рукописа и преписа

 Обавља сљедеће послове:   

-       обавља послове овјере потписа, рукописа и преписа - на основу закона и упутства;

-       врши пријем странака и поднесака грађана и правних лица, ради обављања послова овјере потписа, рукописа и преписа;         

-       обавља и друге послове - по налогу градоначелника, шефа одсјека и начелника одјељења;

-       за свој рад одговоран је шефу одсјека и начелнику одјељења.

Статус и категорија радног мјеста: службеник седме категорије, првог звања.

Опис послова које обавља самостални стручни сарадник за правне послове за велике инвестиционе објекте

Обавља сљедеће послове:

-       обавља послове везане за прикупљање и давање свих потребних информација инвеститорима за реализацију великих инвестиционих пројеката, пружа непосредно стручну помоћ, комплетира документацију, прибављање сагласности у име и за рачун инвеститора и друге неопходне документе за брзо издавање локацијских услова и грађевинских дозвола и о току поступка као и о роковима у којима мора бити окончан обавјештава начелника одјељења и градоначелника;

-       формирање и ажурирање сетова информација, водича и упутстава за потребе инвеститора;

-       води најсложеније управне поступке издавања грађевинских припрема рјешења у предметима грађевинских дозвола;

-       непосредно организује и контролише извршење послова из дјелокруга издавања грађевинских за велике инвестиционе објекте;

-       координира рад са другим одсјецима и одјељењима у оквиру Градске управе у области издавања дозвола за изградњу великих инвестиционих објеката;

-       координира рад са стручним организацијама и установама који учествују у поступку издавања дозвола за изградњу великих инвестиционих објеката;

-       обрађује жалбе и доставља другостепеном органу;

-       израђује приједлоге изјашњења одјељења у судским и управним поступцима који се воде против аката одјељења;

-       прима странке и даје упутства и правне савјете из области изградње инвестиционих објеката;

-       прати законодавне и друге прописе и предлаже мјере и иницијативе за њихово побољшање;

-       одговоран је за законитост вођења поступака - из дјелокруга свог рада;

-       обавља и друге послове - по налогу шефа одсјека, начелника одјељења и градоначелника;

-       за свој рад, одговоран је шефу одсјека и начелнику одјељења.

Статус и категорија радног мјеста: службеник пете категорије, првог звања.

Опис послова које обавља виши стручни сарадник за рекламне медије

 Обавља сљедеће послове:

-       води управни поступак, припрема, израђује и парафира нацрте рјешења о комуналној такси и накнади за истицање рекламних порука на постављеним рекламним медијима и других управних аката и аката пословања у оквиру своје надлежности;

-       учествује у раду стручних комисија;

-       припрема техничке податке за нацрте рјешења/закључака којима се захтјев подносиоца одбија/одбацује, односно присуствује расправама ради давања стручног мишљења;

-       контролише урбанистичко-техничке услове и стручна мишљења, израђена од стране овлаштених предузећа, са становишта саобраћаја и својим потписом потврђује да су она у складу са важећом просторно-планском документацијом и важећим прописима;

-       по потреби и налогу начелника одјељења обавља послове у вези са припремом одобрења за привремено заузимање јавних површина (прикупља податке на терену, припрема документацију, прибавља техничку и другу документацију, врши обрачун накнаде за привремено заузимање јавних површина);

-       води евиденцију и припрема увјерења у складу са законом;

-       издаје увјерења о току поступка;

-       врши пријем странака;

-       даје стручна мишљења, те учествује у припреми анализа, информација и програма из своје надлежности;

-       одговара за законитост вођења поступака из дјелокруга свог рада;

-       спроводи мјере заштите на раду и заштите од пожара и мјере у вези са кориштењем и чувањем имовине у одсјеку;

-       спроводи мјере заштите животне средине у складу са важећом законском регулативом;

-       обавља и друге послове по налогу градоначелника, шефа одсјека и начелника одјељења;

-       за свој рад одговоран је шефу одсјека и начелнику одјељења.

       

Статус и категорија радног мјеста: службеник шесте категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља самостални стручни сарадник за економске послове

 Обавља сљедеће послове:

-       учествује у изради програма из надлежности одјељења (дугорочних и годишњих);

-       прати остварење финансијских средстава и предлаже мјере и рјешења;

-       прати реализацију финансијских обавеза по основу закључених уговора;

-       прати регулативу из своје области и предлаже њено побољшање;

-       послови јавних набавки из надлежности одјељења;

-       обавља и друге послове по налогу градоначелника и начелника одјељења;

-       за свој рад одговоран начелнику одјељења.

Статус и категорија радног мјеста: службеник пете категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља виши стручни сарадник за евиденције

        Обавља сљедеће послове:

-       сарађује са надлежним државним органима, организацијама и институцијама из области борачко-инвалидске заштите;

-       води евиденције издатих рјешења и утврђених права по рјешењима из области борачко-инвалидске заштите;

-       врши обрачун новчаних примања (односно заосталих потраживања по утврђеном праву, након спроведеног поновног поступка) као и обрачун евентуалних преужитака корисника новчаних права;

-       води евиденцију о кретању предмета корисника новчаних примања из области борачко-инвалидске заштите и категоризације бораца;

-       излистава и контролише финансијске картице корисника новчаних примања из области борачко-инвалидске заштите;

-       врши пријем странака - везано за исплату из области борачко-инвалидске заштите;

-       издаје увјерења корисницима новчаних примања из области борачко-инвалидске заштите о чињеницама - сагласно подацима из евиденције;

-       сарађује са "Поштама Српске" у вези неисплаћених новчаних примања за кориснике из области борачко-инвалидске заштите;

-       обавља административно-техничке послове из области борачко-инвалидске заштите;

-       води и друге евиденције по налогу начелника одјељења;

-       обавља и друге послове по налогу начелника одјељења и градоначелника;

-       за свој рад, одговоран је начелнику одјељења.

Статус и категорија радног мјеста: службеник шесте категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља самостални стручни сарадник за послове категоризације и сарадње са борачким организацијама

        Обавља сљедеће послове:

-       прима странке, даје упутства и правне савјете из области борачко-инвалидске заштите;

-       води управни поступак у првом степену и припрема рјешења у предметима категоризације бораца;

-       преводи и припрема рјешења - у поступку превођења рјешења категоризације;

-       прати поступак о извршеној ревизији и жалбеном поступку и припрема рјешења у поновном поступку;

-       води интерну евиденцију категорисаних бораца;

-       обавља послове - по налогу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите;

-       прати рад борачких организација;

-       обавља и друге послове по налогу начелника одјељења и градоначелника;

-       за свој рад одговоран је начелнику одјељења.

Статус и категорија радног мјеста: службеник пете категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља самостални стручни сарадник за формирање евиденције о имовини града

 Обавља сљедеће послове:

-       врши унос података о непокретностима коришћењем програма/софтвера, на основу формиране документације за сваку појединачну непокретност;

-       прибавља и обрађује правне, техничке и друге податке од других организационих јединица Градске управе града Бањалука, који се односе на непокретну имовину града,

-       прибавља и обрађује податке и документацију о непокретностима из евиденција које по службеној дужности воде републички органи управе, јавне установе и предузећа као и градске институције, јавна предузећа и јавне установе,

-       сређује, обрађује, евидентира и чува документацију на основу које је формирана евиденција о имовини као што су: земљишно-књижни изваци, посједовни листови, копије катастарских планова, изводи из регулационих планова, уговори, рјешења, пресуде, грађевинске и употребне дозволе и сл.

-       ажурира базу података, прикупља и статистички обрађује податке и доставља извјештаје шефу одсјека, те израђује аналитичко-информативне материјале;

-       припрема, израђује и парафира све акте пословања из надлежности одсјека за евиденцију и управљање непокретном имовином града;

-       припрема и прелаже покретање иницијатива за пројекте изградње станова за рјешавање стамбених питања младих брачних парова, бораца, инвалида, социјалних и других категорија грађана, под најповољнијим условима;

-       врши снимање и анализу постојећег стамбеног фонда, утврђивање реалних стамбених потреба, израду приједлога програма, прикупљање податка и реализацију укњижби за рјешавање стамбених питања младих брачних парова, бораца, инвалида, социјалних и других категорија грађана, под најповољнијих условима;

-       израђује програм стамбене изградње станова у својини града, као и начин прибављања станова за потребе рјешавања стамбених потреба бораца, инвалида, социјалних случајева и сл.;

-       израђује приједлоге за алтернативни смјештај грађана и њихово стамбено збрињавање у случају елементарних непогода;

-       прибавља документацију за утуживање закупаца и корисника пословних зграда, пословних просторија и гаража - који нису измирили преузете обавезе и обављање других стручних послова, везано за покренуте поступке пред надлежним судовима;

-       доставља тражене податке из електронске базе података и сачињава извјештаје о имовини града Бањалука,

-       обавља и друге послове - по налогу градоначелника, начелника одјељења и шефа одсјека;

-       за свој рад одговоран је шефу одсјека и начелнику одјељења.

Статус и категорија радног мјеста: службеник пете категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља стручни сарадник за административно-техничке послове

 Обавља сљедеће послове:

-       врши препис рукописа, рјешења, одлука, закључака и других материјала;

-       израђује, записнике и друга акта - по налогу шефа одсјека;

-       врши завођење примљених и архивираних предмета у апликацију, прати архивирање предмета по извршиоцима и о томе обавјештава шефа одсјека;

-       води евиденцију о присуству радника на послу и о томе обавјештава шефа одсјека;

-       обавља остале административно-техничке и оператерске послове за потребе одсјека;

-       чисти и одржава средства рада која при раду користи;

-       обавља и друге послове - по налогу шефа одсјека и градоначелника;

-       за свој рад, одговоран је шефу одсјека.

Статус и категорија радног мјеста: службеник седме категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља виши стручни сарадник за економске послове у кабинету предсједника Скупштине града

Обавља сљедеће послове:

- обавља стручне економске послове за потребе кабинета предсједника Скупштине града и Стручне службе Скупштине града;

- по потреби израђује финансијске извештаје за потребе кабинета предсједника Скупштине града и Стручне службе Скупштине града;

- учествује у изради буџетских приједлога за потребе Стручне службе Скупштине града;

- сарађује са надлежним државним институцијама, установама и предузећима у пословима из своје надлежности по одобрењу предсједника и секретара Скупштине града;

- координише рад Стручне службе Скупштине града са другим организационим јединицама Градске управе у стручним економским пословима;

- одговоран је за примјену интерних контролних поступака и процедура, прописаних за дјелокруг његовог рада;

- активно учествује у унапређењу система управљања квалитетом ИСО 9001, из дјелокруга свог рада;

- активно учествује у допуни новим садржајем и ажурирању постојећег садржаја веб странице града Бањалука, из дјелокруга свог рада;

- обавља и друге послове - по налогу секретара Скупштине града и градоначелника;

- за свој рад одговоран је секретару Скупштине.

Статус и категорија радног мјеста: службеник шесте категорије, трећег звања.

Опис послова које обавља курир

 Обавља сљедеће послове:   

-       врши доставу обичне поште и поште са доставницама;   

-       доставља материјал за сједницу Скупштине града и радна тијела Скупштине града;

-       доставља пошту путем интерне доставне књиге - органима Градске управе;

-       преузима приспјелу пошту за органе управе од ПТТ-а;  

-       обавља и друге послове у вези са доставом поште;

-       обавља и друге послове - по налогу градоначелника, шефа одсјека и начелника одјељења;

Опис послова које обавља чистач

 Обавља сљедеће послове:

-       чисти пословни простор, опрему и инвентар;

-       пере и чисти возила;

-       пријављује кварове на средствима рада;

-       обавља и друге послове - по налогу шефа одржавања, начелника службе и градоначелника;

-       за свој рад, одговоран је шефу одржавања и начелнику службе.

Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове за пријем у радни однос.

III - Општи услови

        Општи услови које мора испуњавати кандидат:

1.      да је држављанин РС, односно БиХ;

2.      да је старији од 18 година;

3.      да има општу здравствену способност;

4.      да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Градској управи јединице локалне самоуправе;

5.      да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса;

6.      да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом - члан IX став 1. Устава БиХ;

7.      да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника, односно намјештеника у Градској управи, у складу са члановима од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе.

IV - Посебни услови

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто стручни сарадник за пружање помоћи грађанима у пријемној канцеларији, су:

-       ССС - средња школа - IV степен;

-       положен стручни испит за рад у управи;

-       шест (6) мјесеци радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто стручни сарадник за овјере потписа, рукописа и преписа, су:

-       ССС - средња школа - IV степен;

-       положен стручни испит за рад у управи;

-       шест (6) мјесеци радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто самостални стручни сарадник за правне послове за велике инвестиционе објекте, су:

-       ВСС - дипл. правник - VII степен или први циклус високог образовања са 240 ECTS;

-       положен стручни испит за рад у управи;

- три (3) године радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто виши стручни сарадник за рекламне медије, су:

-       ВСС - инжењерство, технологија, грађевинарство, друштвене науке - VII степен или први циклус високог образовања са 180 ECTS;

-       положен стручни испит за рад у управи;

- девет (9) мјесеци радног искуства у траженом степену стручне спреме;

- положен возачки испит "Б" категорије;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто самостални стручни сарадник за економске послове, су:

-       ВСС - дипл. економиста - VII степен или први циклус високог образовања са 240 ECTS;

-       положен стручни испит за рад у управи;

-       једна (1) година радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

 Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто виши стручни сарадник за евиденције, су:

-       ВС/ВСС - друштвеног смјера или образовног смјера - виша стручна спрема или први циклус високог образовања са 180 ECTS;

-       положен стручни испит за рад у управи;

-       девет (9) мјесеци радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто самостални стручни сарадник за послове категоризације и сарадње са борачким организацијама, су:

-       ВСС - дипл. правник - VII степен или први циклус високог образовања са 240 ECTS;

-       положен стручни испит за рад у управи;

-       једна (1) година радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто самостални стручни сарадник за формирање евиденције о имовини града, су:

-       ВСС - дипл. правник - VII степен или први циклус високог образовања са 240 ECTS;

- положен стручни испит за рад у управи;

- једна (1) година радног искуства у траженом степену стручне спреме;

- положен возачки испит "Б" категорије;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто стручни сарадник за административно-техничке послове, су:

-       ССС - средња школа - IV степен;

-       положен стручни испит за рад у управи;

-       шест (6) мјесеци радног искуства у траженом степену стручне спреме;

-       познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто виши стручни сарадник за економске послове у кабинету предсједника Скупштине града, су:

-       ВСС - дипл. економиста - VII степен или први циклус високог образовања са 180 ECTS;

- положен стручни испит за рад у управи;

- једна (1) година радног искуства у траженом степену стручне спреме;

- познавање рада на рачунару.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто курир, су:

-       ССС - средња школа - IV степен;

-       положен возачки испит "Б" категорије.

Посебни услови које мора испуњавати кандидат за радно мјесто чистач, су:

-       ПК - основна осмогодишња школа, II степен стручне спреме.

 Кандидати за радна мјеста под редним бројевима 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10 који немају положен стручни испит за рад у управи, могу се примити на рад, с тим да су дужни исти положити у року од шест мјесеци од дана запослења. Уколико не положе стручни испит за рад у управи у року од шест мјесеци од дана запослења, престаје им радни однос.

V - Потребна документа

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу - "пријава на јавни конкурс", која је доступна на интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе, као и на интернет страници града Бањалука, а може се преузети и у Градској управи града Бањалука.

Тачност података наведених у обрасцу пријаве на јавни конкурс кандидати потврђују својим потписом.

Кандидат који се пријављује на више радних мјеста доставља једну пријаву - пријавни образац, у којој наводи на које се позиције пријављује, са осталом траженом документацијом како је наведено у тексту јавног конкурса.

Све рубрике у пријавном обрасцу морају бити читко попуњене, уз обавезан својеручни потпис, којим се потврђују наводи из изјава, чији се садржај не доказује посебним документима, а односе се на испуњавање дијела општих услова јавног конкурса.

Приликом пријаве на јавни конкурс кандидат прилаже и доказе о испуњавању општих и посебних услова, како слиједи:

- Као доказ о испуњавању општих услова кандидат прилаже фотокопију увјерења о држављанству Републике Српске, односно БиХ и изјаве да кандидат:

1) није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом (чл. IX став 1. Устава БиХ);

2) није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Градској управи;

3) није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса;

4) да не постоји неспојивост и сукоб интереса у складу са чл. од 43. и 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе.

Горе наведене изјаве о општим условима саставни су дио пријаве на јавни конкурс - пријавног обрасца.

Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат прилаже фотокопије:

1)     дипломе о завршеном факултету (ВСС - VII степен или први циклус високог образовања са 240 ECTS - за радна мјеста под редним бројевима 3, 5, 7 и 8)

2)     дипломе о завршеном факултету (ВСС - први циклус високог образовања са 180 ECTS) за радна мјеста под редним бројевима 4, 6 и 10 или о завршеној вишој школи (VI степен) - за радно мјесто под редним бројем 6;

3)     дипломе о завршеној средњој стручној спреми - за радна мјеста под бројевима 1, 2, 9 и 11;

4)     свједочанства о завршеној основној школи - за радно мјесто под редним бројем 12.

5)     увјерења о положеном стручном испиту за рад у управи или изјаве којом се кандидат, који нема положен стручни испит, обавезује да ће у року од шест мјесеци положити стручни испит уколико буде запослен или рјешења о ослобађању од обавезе полагања стручног испита за рад у управи у складу са Уредбом о стручном испиту за рад у управи Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 68/11, 85/11 и 7/15) - за радна мјеста под редним бројевима 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10;

6)     исправе којом се доказује радно искуство у траженом степену стручне спреме (потврда, увјерење или други акт послодавца из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство) - за радна мјеста под редним бројевима 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 и 11;

7)     исправе или изјаве да познаје рад на рачунару - за радна мјеста под редним бројевима 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10;

8)     изјава о положеном возачком испиту - за радна мјеста под редним бројевима 4, 8 и 11.

Степен стручне спреме се доказује дипломом о стеченом високом образовању.

Уколико кандидат из одређеног разлога не посједује диплому о стеченом високом образовању, може да достави увјерење о дипломирању, које не може бити старије од рока потребног за издавање дипломе, односно не може бити старије од годину дана.

У случају да кандидат доставља уверење о дипломирању, уз увјерење доставља и потписано кратко образложење - изјаву у којој наводи разлоге достављања увјерења, а не дипломе, те уколико диплома није издата у предвиђеном року, доставља потврду високошколске установе да диплома није издата.

Кандидат који је високо образовање стекао по болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломи, у складу са одредбама прописа из области високог образовања. Само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом високом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није издаван, односно да се не издаје.

Кандидати који су факултет завршили у иностранству имају обавезу да доставе нострификовану диплому, у складу са одредбама прописа из области високог образовања. Изузетно кандидати који су диплому стекли на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године, као и они који су дипломе стекли у Републици Србији немају обавезу да нострификују диплому.

Уколико је поступак нострификације дипломе почет раније или је у току у тренутку пријављивања на конкурс, кандидат је дужан да уз пријаву достави доказ о поднесеном захтјеву за нострификацију дипломе надлежном органу, с тим да нострификовану диплому доставља органу који је расписао конкурс најкасније до дана одржавања интервјуа.

 Као доказ о радном искуству кандидат може да достави:

- потврде или увјерења послодавца или послодаваца код којих је кандидат радио или ради, која треба да буду прецизна и детаљна, односно у којима треба да су наведени подаци о томе на којим пословима је кандидат радио - назив радног мјеста, да ли су то послови високе стручне спреме, односно образовања, колико дуго је обављао наведене послове, опис послова, те треба да буде прецизно наведен период ангажовања на радним задацима,

- увјерење о чињеницама из матичне евиденције надлежне институције за пензијско и инвалидско осигурање, уз достављање потврде која разјашњава шифре занимања из увјерења, тако да се на основу ових доказа може утврдити да ли је кандидат радио на пословима за које се тражи високо образовање и колико дуго, односно да ли посједује тражено радно искуство или

- писмо препоруке или другу сличну исправу уколико садржи све напријед наведене елементе потврде или увјерења.

 Као доказ о познавању рада на рачунару кандидат може да достави:

- увјерење школе или друге институција која се бави обучавањем рада на рачунару, диплому или другу исправу која потврђује стечено звање или занимање које је непосредно везано за рад на рачунару, односно свједочанство о завршеној средњој стручној спреми о положеном предмету из информатике.

Докази се достављају на једном од језика који су у службеној употреби у Републици Српској.

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса конкурсна комисија ће одбацити закључком.

VI

 Прворангирани кандидат, по приједлогу комисије за спровођење јавног конкурса (конкурсне комисије), дужан је да, у року од седам дана од дана пријема обавјештења конкурсне комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова, у оригиналу или овјереној фотокопији, увјерење о општој здравственој способности, као и овјерене изјаве о испуњености општих услова (подтачке 1), 3) и 4)):

 - да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио наредбу да се повинује пред Трибуналом (чл. IX став 1. Устава БиХ),

- да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса и

- да не постоји неспојивост и сукоб интереса у складу са чл. од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе.

        Ако прворангирани кандидат не достави напријед наведене доказе, у прописаном року или ако на основу достављених доказа комисија утврди да кандидат не испуњава опште и посебне услове, позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са листе успјешних кандидата, да достави горе наведене доказе о испуњавању општих и посебних услова и одговарајуће овјерене изјаве.

Са свим кандидатима који буду испуњавали услове конкурса конкурсна комисија обавиће интервју, с циљем оцјењивања стручне оспособљености, знања и вјештина кандидата и познавању послова радног мјеста за које је кандидат конкурисао, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

VII

Пријаве на јавни конкурс достављају се лично у пријемној канцеларији Градске управе или путем поште, на адресу:

Градска управа града Бањалука - Одсјек за развој локалне самоуправе и управљање људским ресурсима, Трг српских владара бр. 1, Бањалука.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о јавном конкурсу је Перишић Остоја, шеф Одсјека за развој локалне самоуправе и управљање људским ресурсима, контакт телефон 051/244-573.

Уколико више кандидата на ранг-листи има исти број бодова, предност ће имати кандидат који има статус члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и бораца, како је прописано члановима 36., 54 и 73. Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске. Да би остварили наведене предности, кандидати су дужни да приложе одговарајући доказ о испуњавању услова из чланова 39. и 60. Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

VIII

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног конкурса. Јавни конкурс биће објављен у "Службеном гласнику Републике Српске" и дневном листу "Глас Српске". Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

Јавни конкурс ће за вријеме трајања рока за пријаву бити објављен и на званичној веб-страници града Бањалука.

 ***********

ЈУ МУЗИЧКА ШКОЛА "КОНСТАНТИН БАБИЋ" ПРЊАВОР

УЛ. ВЛАДИКЕ ПЛАТОНА БР. 27, 78430 ПРЊАВОР

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

За упражњено радно мјесто:

1.      Наставник солфеђа - 12 часова наставе (солфеђа 8 часова наставе + теорије музике 2 часа наставе + хор 2 часа наставе) - 1 извршилац приправник на неодређено радно вријеме.

 Поред општих услова који су прописани Законом о раду "Службени гласник РС" број 1/16, 66/18), кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању као и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, као и услове прописане Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима до ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању испуњавала услове у погледу профила и звања радника.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

а) да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење о неосуђиваности у складу са чланом 105. став 1. Закона о основном васпитању и образовању, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем прије заснивања радног односа).

Уз пријаву на конкурс (потписану од стране кандидата са назначеном адресом пребивалишта и бројем телефона) поред документације којом се доказује испуњавање општих услова кандидати су дужни доставити и документацију на основу које се доказује испуњавање посебних услова и на основу које се врши бодовање:

-       Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интергисаних академских студија у одређеној области,

-       Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

-       Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

-       Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се разматрати.

Комисија писаним путем обавјештава кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Пријаве са потребном документацијом се могу доставити лично или путем поште на адресу:

ЈУ Музичка школа "Константин Бабић" Прњавор

Владике Платона бр. 27

78 430 Прњавор

са назнаком "Пријава на конкурс".

********

ОПШТИНА СРБАЦ

ЈУ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" СИТНЕШИ

расписује:

КОНКУРС

1.      Наставни предмет хемија (8 часова).......1 извршилац на одређено вријеме до повратка радника са породиљског боловања, у радни однос се прима лице са и без искуства.

2.      Библиотекар 50% радног времена.........1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2019. године, у радни однос се прима лице са положеним стручним испитом и радним искуством.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају услове прописане чланом 104. и 105. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи. Пријем у радни однос вршиће се у складу са чл. 115. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником о процедури и критеријумима пријема и начина бодовања у основној школи. Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом. Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су обавезни доставити овјерене фотокопије доказа о испуњавању општих и услова и то:

•      Потписану пријаву на конкурс са кратком биографијом, тачном адресом становања и контакт телефоном,

•      Увјерење о држављанству,

•      Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

•      Љекарско увјерење о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старије од 6 мјесеци) доставља кандидат који буде изабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

•      Увјерење о неосуђиваности за изабране кандидате школа ће затражити службеним путем,

•      Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање или еквивалент,

•      Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

•      Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

•      Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа по врстама посла,

•      Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио наведену групу предмета,

•      Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

•      Увјерење о положеном стручном испиту

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца у складу са законским прописима којима се уређују права бораца, војних инвалида и породица погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије бораца,

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената на адресу: ЈУ ОШ "Вук Караџић" Ситнеши 78422, са назнаком "За конкурс". Ближе информације се могу добити на телефон 051/752-080.

Достављена документација неће се враћати.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати као ни пријаве кандидата који се не одазову на тест и интервју.           

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

********

ЗУ АПОТЕКА "САЊА"

РАНКА ШИПКЕ 80Д

БАЊАЛУКА

Телефон: 065/689-980

расписује

ОГЛАС

1. Магистар фармације са лиценцом .................... 2 извршиоца

Мјесто рада: Бањалука

Радни однос се заснива на одређено вријеме.

Поред општих услова предвиђених законом, кандидати треба да испуњавају и посебне услове:

- посједовање лиценце за рад у апотекарској установи.

Оглас остаје отворен до 15.11.2018.

Заинтересовани кандидати могу се јавити на е-mail: [email protected]

***********

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР

"ЛАЗАР ЂУКИЋ" РИБНИК

РАДЕ ЈОВАНИЋА 39

79 288 РИБНИК

                               

        КОНКУРС

Опис радног мјеста:

1.      Професор вјеронауке - православне, 3 часа наставе до 31.8.2019. године

2.      Професор латинског језика, 2 часа наставе до 31.8.2019. године

3.      Професор енглеског језика, 4 часа до повратка радника са боловања

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који поред општих услова предвиђених Законом о раду испуњавају и посебне услове прописане одредбом члана 104. став 1. тачке 1, 2. и 3. Закона о средњем образовању и васпитању за радно мјесто бр. 1 да има завршен теолошки факултет, звање дипломирани теолог, VII степен и да испуњава друге посебне услове прописане Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж у струци ван школе у трајању од најмање годину дана као и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Кандидати су дужни доставити сљедећу документацију:

1. пријаву на конкурс која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс и у којој се обавезно мора навести адреса, контакт телефон и кратка биографија кандидата,

2. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

3. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу у струци ван школе у трајању од најмање годину дана,

5. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

6. увјерење о држављанству РС или БиХ,

7. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

8. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме,

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од 6 мјесеци.

Увјерење о неосуђиваности Школа ће затражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе благовремене и потпуне пријаве односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 26.10.2018. године (петак) у 10 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс је отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично запечаћене на протокол у службу школе или поштом на адресу школе са назнаком "За Комисију за избор кандидата".

*****************

ОПШТИНА ГРАДИШКА

ЈУ ОШ "ВАСА ЧУБРИЛОВИЋ"

ГРАДИШКА

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1.      Водитељ у продуженом боравку - 3 извршиоца - пуна норма, на одређено вријеме, до 30.6.2019. године, лица са искуством;

2.      Водитељ у продуженом боравку - 1 извршилац - пуна норма, на одређено вријеме, до 30.6.2019. године, лице са искуством;

3.      Водитељ у продуженом боравку - 1 извршилац - пуна норма, на одређено вријеме, до 30.6.2019. године, лице са искуством;

4.      Водитељ у продуженом боравку - 1 извршилац - пуна норма, на одређено вријеме, до 30.6.2019. године, лице без искуства;

5.      Водитељ у продуженом боравку - 1 извршилац - пуна норма, на одређено вријеме, до 30.6.2019. године, лице без искуства;

6.      Наставник биологије - 1 извршилац - непуна норма - 16 часова, на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства, лице са искуством;

7.      Наставник биологије - 1 извршилац - непуна норма - 12 часова, на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства, лице са искуством.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

- Да је држављанин РС или БиХ, што доказује увјерењем о држављанству,

- Да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

- Да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци, (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа),

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотреба опојних средстава што доказује увјерењем о неосуђиваности (школа тражи службеним путем за изабраног кандидата).

Посебни услови:

 - за водитеља под редним бројем 1 - да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор разредне наставе или еквивалент, односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно-образовном раду;

- за водитеља под редним бројем 2 - да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање дипломирани педагог или еквивалент, односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно-образовном раду;

- за водитеља под редним бројем 3 - да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор физичког васпитања или еквивалент , односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно-образовном раду;

- за водитеља под редним бројем 4 - да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор разредне наставе или еквивалент, односно високу стручну спрему;

- за водитеља у продуженом боравку под редним бројем 5 - да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор енглеског језика или еквивалент, односно високу стручну спрему;

- за наставника биологије под редним бројем 6 и 7 - да има завршен први циклус одговарајућег студијског програма и звање професор биологије или еквивалент, односно високу стручну спрему и радно искуство након стицања стручне спреме и траженог звања у васпитно-образовном раду;

Уз потписану пријаву на конкурс (са кратком биографијом и контакт телефоном) и документацијом којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2. Увјерење о положеном стручном испиту (за кандидате под редним бројем 1, 2, 3, 6 и 7);

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

4. Увјерење или потврду од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

5. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег послодавца, које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареном радног стажа по врстама посла;

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају услове прописане Законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања Закона на снагу, испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити разматране као ни пријаве кандидата који се не одазову на интервју и тест.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима биће обављен 26.10.2018. године са почетком у 14 часова у просторијама школе. Кандидати се неће позивати посебно на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

Пријаве са документацијом достављају се на адресу школе.

****************

"МILTEX" ДОО

КЊАЗА МИЛОША ББ

БАЊАЛУКА

051/300-328, 306-321

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

Шивачи................................................5 (пет) извршилаца

(радни однос на одређено) 

Услови:

- текстилна струка

- са искуством и без искуства

- доћи лично у просторије фирме како бисте попунили наш образац, у улици Књаза Милоша бб, Бањалука.

Оглас остаје отворен до попуне радних мјеста.

Оглас објавити у дневним новинама и на огласној плочи Завода за запошљавање РС.

****************

ЈУ МЕДИЦИНСКА ШКОЛА

ЦЕТИЊСКА БР. 1

БАЊАЛУКА

расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

- Професор православне вјеронауке, 1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2019. године, 8 часова - дипломирани теолог са радним искуством.

 Кандидати поред општих услова потребних за заснивање радног односа прописаних законом којим се уређују радни односи, треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. став 1. тачка 1, 2. и 3. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Уз пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс, кандидати су дужни доставити сљедећу документацију (овјерене фотокопије):

- диплому о одговарајућој стручној спреми - завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

- додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о држављанству,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу у струци ван школе у трајању од најмање 12 мјесеци,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

- увјерење о радном искуству издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању - лица која имају најмање 12 мјесеци радног стажа у струци ван школе, уколико испуњавају остале услове прописане наведеним законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Са кандидатима који испуњавају услове из конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за избор кандидата обавиће интервју и тестирање дана 29.10.2018. године (понедјељак) у 10 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Сви кандидати ће бити обавијештени о избору кандидата у року од 8 дана од дана извршеног избора.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од шест мјесеци.

Школа ће за кандидата који буде изабран прије заснивања радног односа прибавити увјерење о неосуђиваности.

Школа не враћа достављену документацију кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама "Глас Српске".

Пријаве на конкурс са потребном документацијом доставити запечаћене у коверти лично на протокол у Секретаријат школе или поштом на адресу: ЈУ Медицинска школа Бањалука, Цетињска бр. 1, са назнаком "За Комисију за избор кандидата".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

**************

ЈУ ЦЕНТАР СРЕДЊИХ ШКОЛА

"IVО АНДРИЋ" ПРЊАВОР

ПРЊАВОР

расписује:

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

1.      професор православне вјеронауке - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави на одређено вријеме, до 31.8.2019. године - 7 часова.

2.      Професор исламске вјеронауке - 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави на одређено вријеме, до 31.8.2019. године - 3 часа.

Услови: Завршен теолошки факултет.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. став 1. тачке 1, 2. и 3. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилника о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању, испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

- диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави, или увјерење о радном стажу у струци ван школе у трајању од најмање годину дана,

- извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

- увјерење о држављанству РС - БиХ,

- увјерење о времену проведеном на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен,

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца,

 - увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама школе дана 29.10.2018. године у 9 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке о избору кандидата.

Љекарско увјерење о радној способности, које не може бити старије од шест мјесеци доставља само онај кандидат који буде први на листи, а прије заснивања радног односа.

Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван школа ће службеним путем тражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу: ЈУ Центар средњих школа "Иво Андрић" Прњавор, ул. Раде Врањешевић бр. 1, Прњавор, са назнаком "Пријава на конкурс".

**********

ЈУ ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА

БАЊАЛУКА

расписује:

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.      Професор стручно-теоретске наставе, дипломирани инжењер технологије хемијског смјера (технолошка група предмета),

1 извршилац, 10 часова, на одређено вријеме, најдуже до 31.8.2019. године - лице са радним искуством.

 2. Професор физичког васпитања

   1 извршилац, 6 часова, на одређено вријеме, најдуже до 31.8.2019. године - лице са радним искуством. 

 3. Проф. стручних предмета - Основе предузетништва, дипл. економиста,

   1 извршилац, 4 часа, на одређено вријеме, најдуже до 31.8.2019. године - лице са радним искуством

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Кандидат поред општих услова потребних за заснивање радног односа прописаних законом којим се уређују радни односи, треба да испуњава и посебне услове прописане чланом 104. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Уз пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс, кандидати су дужни приложити сљедећу документацију (овјерене копије):

-       Диплома о одговарајућој стручној спреми - завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

-       Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, односно ако кандидат не може из оправданих разлога прибавити додатак дипломи или увјерење, просјек оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса;

-       Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

-       Увјерење о држављанству РС или БиХ;

-       Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

-       Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца. Увјерење треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

Критеријуми за бодовање приликом утврђивања листе кандидата за пријем у радни однос у школи су:

1)     просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,

2)     вријеме проведено на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је незапослени кандидат пријављен,

3)     резултати остварени на интервјуу и тесту и

4)     дужина радног стажа.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник РС", број 41/18) као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

        Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од 6 мјесеци.

Увјерење о неосуђиваности школа ће затражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, Комисија за пријем радника ће обавити у просторијама ЈУ Технолошке школе у Бањалуци, дана 29.10.2018. године у 10 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а њихов недолазак сматраће се одустанком од пријаве на конкурс.

Пријаве са потребном документацијом слати на адресу: ЈУ Технолошка школа Бањалука, Пиланска бб, Бањалука, са назнаком "Пријава на конкурс" .

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. На коверти потребно назначити за које радно мјесто се пријављује кандидат.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

****************

ЈУ ШКОЛА УЧЕНИКА У ПРIVРЕДИ

НИКОЛЕ ПАШИЋА 11А

БАЊАЛУКА

расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста наставника

Професор православне вјеронауке - 1 извршилац са радним искуством, на одређено вријеме до 31.8.2019. године, непуна норма - 6 часова наставе.

Општи и посебни услови за пријем радника у радни однос:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидат треба да испуњава и услове прописане одредбом члана 104. став 1. тачке 1, 2. и 3. Закона о средњем образовању и васпитању, да има завршен теолошки факултет, звање дипломирани теолог, VII степен и да испуњава друге посебне услове прописане Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж у струци ван школе у трајању од најмање годину дана као и лица која су, по прописима важећим до ступања наведеног закона, испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи.

Кандидати су дужни приложити сљедећу документацију:

-       Пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс) за конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном;

-       Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

-       Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, односно ако кандидат не може из оправданих разлога прибавити додатак дипломи, просјек оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса;

-       Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу у струци ван школе у трајању од најмање годину дана;

-       Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

-       Увјерење о држављанству РС и БиХ;

-       Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

-       Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла (уколико је кандидат радио са непуним радним временом, исто је потребно прерачунати у пуно радно вријеме);

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Кандидат који буде изабран, прије заснивања радног односа, дужан је доставити љекарско увјерење о радној способности, које не може бити старије од шест мјесеци.

Увјерење о неосуђиваности (да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се 26.10.2018. године ( петак) у 10 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са свим подацима и траженом документацијом доставити лично или поштом на адресу Школе: ЈУ Школа ученика у привреди Бањалука, ул. Николе Пашића 11А.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

*******

ЈУ ОШ "ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ"

ЊЕГОШЕВА 15

70260 МРКОЊИЋ ГРАД

расписује:

К О Н К У Р С

за упражњено радно мјесто

1.      Наставник физике – 8 часова, лице са искуством, на одређено вријеме – до краја школске 2018/19. године.

        Поред општих услова за заснивање радног односа, кандидати морају  испуњавати услове из чл. 104. Закона о основном образовању и васпитању.

        Кандидати су дужни приложити сљедећа документа:

1.      Пријаву на конкурс (потписану) са кратком биографијом и контакт телефоном;

2.      Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

3.      Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

4.      Увјерење о положеном стручном испиту;

5.      Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

6.      Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

7.      Извод из матичне књиге рођених;

8.      Увјерење о држављанству;

9.      Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

10.    Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

11.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

12.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

13.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

         Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, издато од надлежне установе, које  не може бити старије од 6 мјесеци.

        Школа ће за кандидата који буде изабран од надлежног Центра јавне безбједности затражити увјерење о неосуђиваности, прије заснивања радног односа.

        Комисија за пријем радника ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

         Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Непотпуна и неблаговремена документа неће се разматрати. Конкурс је отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве доставити лично или на адресу школе:

ЈУ Основна школа "Иван Горан Ковачић"

Његошева 15

70260 Мркоњић Град

*************

ЈУ ОШ "БРАНКО ЋОПИЋ" БЈЕЛАЈЦЕ

БЈЕЛАЈЦЕ ББ,  70 260 МРКОЊИЋ ГРАД

расписује:

КОНКУРС

 

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.      Професор или наставник биологије са положеним стручним испитом, за наставни предмет биологија, 4 наставна часа, до 31.12.2018. године........1 извршилац.

I Општи услови за пријем:

        - Да су држављани РС и БиХ (Увјерење о држављанству),

        - да су старији од 18 година (Извод из Матичне књиге рођених)

        - да нису осуђивани правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, те злоупотребе опојних средстава.      Увјерење о неосуђиваности школа ће прибавити службеним путем, прије заснивања радног односа.

        - да су радно способни, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

II Посебни услови и критерији за кандидате:

        - да имају завршену  високу  стручну спрему одговарајућег наставног  смјера или еквивалент.

       

III Потребна документа:

       

1.  Доказ о стручној спреми - диплома или овјерена копија.

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио  педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

3. Додатак дипломи који садржи просјек оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје такви подаци.

4. Увјерење о положеном стручном испиту.

5. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита, или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.

7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.

8. Увјерење надлежног органа о статусу породице погинулог борца, односно увјерење о статусу борца, ако се ради о кандидату из категорије бораца.

9. Увјерење надлежног органа о статусу РВИ , ако се ради о кандидату из категорије РВИ.

Кандидати који испуњавају услове конкурса ће бити  интервјуисани и тестирани дана 31.10.2018. године у 09:00 часова у просторијама матичне школе.  

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тест , а уколико се не појаве на интервјуу и тесту сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. 

Пријаве слати на адресу школе Бјелајце бб, 70260 Мркоњић Град. Непотпуне и неблаговремене пријаве  неће се разматрати. Оглас је отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

*************

ЈУ ОШ "ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ"

78404 ТУРЈАК, ГРАДИШКА

расписује се

КОНКУРС

за пријем у радни однос

1. Професор разредне наставе - 1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до 31.8.2019. године.

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављују на конкурс за пријем у радни однос) потребно је доставити и  документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по важећем Правилнику.

На конкурс доставити:

1. Пријаву за пријем у радни однос, уредно потписану од стране кандидата,

2. Увјерење о држављанству (да је држављанин РС и БиХ),

3. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

4. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

5. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

6. Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица  са радним искуством и положеним стручним испитом,

7. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

9. Увјерење о радном стажу  издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

12. Увјерење општинског/градског органа управе  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем у радни однос извршиће се  у складу са чланом 115. Закона о основном васпитању и образовању,

Правилником  о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи , а у складу са Одлуком Уставног суда Републике Српске, број У-83/14 од 24.2.2016. године.

Интервју и тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се  30. октобра 2018. године  са почетком у 10.00 часова у просторијама школе .

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Кандидати се неће  посебно позивати на  интервју и тестирање, у случају непојављивања, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу ЈУ ОШ "Вук С. Караџић" 78404 Турјак, Градишка, у року од 8 дана од дана објављивања конкурса са назнаком "за конкурс".

Љекарско увјерење којим кандидат доказује да је радно способан а које не  може бити старије од  шест мјесеци прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Увјерење о неосуђиваности прибавиће школа  службеним путем за изабраног кандидата.

Школа ће писаним путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

*************

ЈУ ОМШБРАНКО СМИЉАНИЋ"

ГРАДИШКА  78400

М. СТОЈАНОВИЋА ББ

Наставник гитаре, флауте и клавира

Опис радног мјеста:

КОЗАРСКА ДУБИЦА - подручно одјељење

1.      Наставник гитаре – 12 часова – 1 извршилац, приправник, на одређено радно вријеме, до 30.6.2019. године

ГРАДИШКА

1.      Наставник флауте – 10 часова – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено радно вријеме, до 30.6.2019. године.

2.      Наставник клавира и корепетиције – 24 часа – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, до 31.12.2018. године.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, као и Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

а) да је држављанин РС и БиХ, а то доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан,  а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. (Увјерење о неосуђиваности,  за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем  прије заснивања радног односа. Уколико је изабрани кандидат рођен на територији Федерације БиХ и иностранства, увјерење о неосуђиваности прибавиће кандидат, а прије заснивања радног односа).

 Уз потписану пријаву на конкурс (са назначеном адресом  пребивалишта и бројем телефона) и документацију којом се доказује испуњавање општих услова, кандидати су дужни доставити и документацију на основу које се доказује испуњавање посебних услова и на основу које се врши бодовање:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичкој-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

3) увјерење о положеном стручном испиту за лица са радним искуством које се траже у конкурсу (тачка 1. и 2.);

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем радни однос лица са радним искуством;

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7) додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачку-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинког рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачку-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Комисија за пријем радника ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената и исти се не враћају.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити лично или поштом на адресу школе са назнаком – Пријава на конкурс - на адресу:

ЈУ ОМШ "БРАНКО СМИЉАНИЋ"

ГРАДИШКА  78400

М. СТОЈАНОВИЋА ББ

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске", а неблаговремене и непотпуне пријаве се неће се узимати у разматрање.

************

ЈУ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" БАЊАЛУКА

УЛИЦА МИРКА КОВАЧЕВИЋА 27, 78000 БАЊАЛУКА

расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног  радног мјеста

1.      Проф/наст. хемије – 1 извршилац - приправник –  непуна норма – 8 часова редовне наставе на одређено вријеме до краја школске 2018/2019. године

За радна мјеста под редним бројем 1. тражи се приправник

        Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 104., 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Општи услови које кандидати треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1.      да је држављанин РС и БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2.      да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3.      да је радно способан, а то се доказује увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4.      да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс,  поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6.  Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

1.      Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2.      Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3.      Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, ако кандидат не може из оправданих разлога прибавити ове документе, просјечна оцјена се може доказивати и овјереном фотокопијом индекса

4.      Увјерење издато од Завода за запошљавање за о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која траже запослење;

5.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

6.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног-војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

7.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

    Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих документа и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

    Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођење тестирања.

     Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве слати на адресу: Јавна установа Основна школа "Доситеј Обрадовић" Бањалука; Улица Мирка Ковачевића 27, 78000 Бањалука са назнаком "за конкурс".

*******

ЈЕЛШИНГРАД ЛIVАР

ЛИВНИЦА ЧЕЛИКА а.д.

Бањалука

Браће Подгорника бр. 8

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

Референт за заштиту и здравље на раду--------------------------------1 извршилац

УСЛОВИ:

- Инжењер машинства - смјер заштита на раду,

- Са радним искуством и без радног искуства,

- Познавање рада на рачунару

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске", те на интернет страници Друштва њњњ.ливницајелсинград.цом. 

Пријаве на оглас предати лично на капију предузећа, послати поштом на адресу: Јелшинград Ливар Ливница челика а.д. Бањалука, ул. Браће Подгорника бр. 8., или на е-mail мирјана.лазицЖјел.ливар.си

***********

ЈУ ОШ   "ДАНИЛО  БОРКОВИЋ "

Г Р А Д И Ш К А

расписује се

за пријем радника у радни однос

1.      Професор/наставник  разредне наставе или педагог  -  4  извршиоца  -  за рад у продуженом боравку, на одређено радно вријеме, до краја наставног  процеса,  односно  до  30.6.2019. године, лице са положеним стручним испитом    

2.      професор/наставник разредне наставе - 1 извршилац   за рад  на одређено  вријеме до повратка  наставнице  са  породиљског боловања, лице са положеним стручним  испитом.   

Уз потписану пријаву  са кратком  биографијом (адресом и  контакт телефоном), на којој треба написати и и-мејл адресу  кандидата, како би комисија доставила Обавјештење за  кандидате  који  су  доставили  потпуне  и  благовремене  пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа (члан 8. Правилника о  процедури пријема,  критеријумима  за  пријем у  радни  однос и  начин  бодовања  кандидата у основној  школи) доставити  документа  којима  се  доказује  да  кандидат  испуњава  опште  и  посебне  услове  за  пријем у  радни  однос   ( оригинал или овјерену фотокопију):

ОПШТИ  УСЛОВИ : 

1.      Увјерење о држављанству  (  да је  држављанин РС, БиХ );

2.      Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте (да  је  пунољетан );

3.      Љекарско увјерење да је радно способан (прилаже само изабрани кандидат прије заснивања радног односа, увјерење  не  може  бити  старије од шест мјесеци );

4.      Увјерење о неосуђиваности  правоснажном  пресудом  за  кривична дјела  учињена  против  достојанства личности,  морала, службене  дужности,  трговине  људима,   злостављања  дјетета,  полног  и  другог  насиља  над  дјететом  или  малољетним  лицем,  (школа ће за изабраног кандидата тражити службеним путем, прије заснивања радног односа);

Поред  документације  којом  се  доказује  испуњеност  општих  услова   за  заснивање  радног  односа,  прописаних  Законом  о  раду,    потребно  је  доставити  и  сљедећу  документацију  на  основу  које  се  доказује  испуњеност  посебних  услова  и  документацију  на  основу  које  се  врши  бодовање  по  критеријима  из  члана  115.  Закона  о  основном  васпитању  и  образовању     и  важећег  Правилника  о  процедури  пријема,  критеријумима  за  пријем  у  радни  однос  и  начину бодовања  кандидата у основној школи.

Посебни  услови: 

1.      Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стечено звање у одређеној области или еквивалент;

2.      Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3.      Увјерење  о  положеној  педагошко-психолошкој  и  дидактичко-методичкој  групи  предмета,  које  је  дужан  да  достави  кандидат  који  у  току  студија  није  положио н педагошко-психолошку  и  дидактичко-методичку  групу  предмета;

4.      Увјерење  да  се  кандидат  ослобађа  обавезе  полагања  стручног  испита  или  је  положио  разлику  дијела  испита  у  складу  са  Правилником  о  полагању  стручног  испита  у  школи;    

5.      Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која се налазе на тој евиденцији;

6.      Увјерење о радном стажу издато од послодавца код кога је стекао радни стаж;

7.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије погинулог борца;

8.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

9.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10.    Увјерење  о  положеном  стручном  испиту.  

Право  учешћа  на  конкурсу  на  основу  члана 104. Став  6) Закона  о  основном  васпитању  и  образовању  имају  и  лица  која  су  стекла  радни  стаж  ван  школе  у  трајању  од  најмање  годину  дана  у  струци  уколико  испуњавају  остале  услове  прописане  Законом  о  основном  васпитању  и  образовању . 

Право  учешћа  на  конкурсу  имају  и  лица  која  су  по  прописима  важећим  до  ступања  на  снагу  Закона  о  основном  васпитању  и  образовању   испуњавала  услове  у  погледу  степена  и  врсте  стручне  спреме.     

Позивају се кандидати да на  Пријави  тачно наведу која документа достављају уз пријаву.

Пријаве на конкурс са доказима о испуњавању услова слати на адресу школе. ( ЈУ Основна школа "Данило  Борковић ", улица  Мајора  Милана  Тепића   бр. 19; 78 400  Градишка,  са  назнаком  "ЗА  КОНКУРС"  )

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као ни документа која нису овјерена  комисија неће узети у разматрање.

Комисија  писаним  путем  обавјештава  кандидате  који  су  доставили  потпуне  и  благовремене  пријаве  о  датуму  и  мјесту  спровођења   тестирања  и  интервјуа.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Кандидати  су  дужни  доставити  овјерене  копије  свих  докумената  и  те  копије  неће  бити  враћене  кандидатима.  

************

ЈУ ОШ "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ" ГОРЊИ РИБНИК

РАДЕ ЈОВАНИЋА 38, 79 288 РИБНИК

расписује

КОНКУРС

за  наставни кадар у школској 2018/2019. години

1. Професор разредне наставе  .....................................................  један извршилац на  одређено радно вријеме, (до 2.11.2018. године), до повратка радника са породиљског одсуства - приправник

Кандидат  треба да испуњава услове предвиђене чланом 104. Закона о основном образовању и васпитању и Законом о раду што доказује прилагањем сљедеће документације:

- Увјерење о држављанству, 

- Извод из МКР или копија личне карте,

- Доказ о посједовању одговарајућег нивоа и врсте  образовања (одговарајућа висока или виша школска спрема) у складу са Правилником о стручним профилима и звањима у основној школи,

- Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (љекарско увјерење се доставља након пријема по конкурсу), 

- Увјерење да нису правоснажном пресудом осуђивани за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. (ово увјерење послодавац добија на службени захтјев од Центра јавне безбједности након пријема кандидата по конкурсу, а према мјесту рођења).

Поред наведене документације ако кандидат испуњава услове у погледу нивоа и врсте образовања према Правилнику о стручним профилима и звањима у основној школи потребно је приложити:

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,

- Увјерење Бироа за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

- Извод из матичне књиге умрлих, за умрлог родитеља (за кандидате који нису старији од 26 година живота).

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у "Гласу Српске".

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве нећемо узимати у разматрање.

Тестирање ће  се обавити 29.10.2018. године са почетком у 9 часова, а интервју након тестирања.

*************

ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА

ЂУРЕ ДАНИЧИЋА 2А, БАЊАЛУКА

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1.      професор српског језика – 1 извршилац, пуна норма, до краја првог полугодишта, тј. до 31.12.2018. године, са радним искуством и положеним стручним испитом, 

2.      професор физике – 1 извршилац, 18 часова, на неодређено вријеме, приправник

3.      дипломирани инжењер саобраћаја, смјер друмски саобраћај – 1 извршилац, пуна норма, до краја првог полугодишта, тј. до 31.12.2018. године, са радним искуством и положеним стручним испитом

4.      дипломирани инжењер саобраћаја, смјер друмски саобраћај – 1 извршилац, пуна норма, до краја школске 2018/19 године, тј. до 31.08.2019. године, приправник

5.      дипломирани инжењер машинства - 1 извршилац, пуна норма, до краја школске 2018/19 године, тј. до 31.8.2019. године, са радним искуством и положеним стручним испитом

6.      професор њемачког језика – 1 извршилац, 2 часа, до краја школске 2018/19. године, тј. до 31.8.2019. године, са радним искуством и положеним стручним испитом

7.      дипломирани инжењер електротехнике – 1 извршилац, 18 часова, до повратка радника са боловања, приправник

1.      Услови за учешће на конкурсу:

Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове утврђене Законом о раду РС, Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

        Уз пријаву (потписану од стране кандидата) кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената (не старије од 6 мјесеци):   

-       увјерење о држављанству

-       извод из матичне књиге рођених

-       овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

-       додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена  током студирања, ако у дипломи не постоје подаци  о просјеку оцјена

-       увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији

-       увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, увјерење треба да садржи сљедеће податке (врста посла, степен стручне спреме, дужина оствареног радног стажа по врстама посла)

-       увјерење о положеном стручном испиту  

-       увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца, ратног војног инвалида, борца.

Напомена:

У складу са чл. 104. став 7. и 8. Закона о средњем образовању и васпитању, на упражњено радно мјесто, гдје је расписан конкурс са положеним стручним испитом, може се ангажовати лице које је стекло радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњава друге услове прописане законом.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци), док ће школа за кандидата који буде изабран, прибавити увјерење о неосуђиваности.

        Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране комисије, на начин и у складу са одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи.

        Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на сљедећу адресу: ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА, ул. Ђуре Даничића 2А, Бањалука , са назнаком "Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста".

        Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

        Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата, неће се узети у разматрање.

        Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су да приступе на интервју, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор.

Интервју и тестирање са кандидатима, одржаће се дана 29.10.2018. године, са почетком у 11 часова, у просторијама школе.

        Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

        Достављена документација школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

*****************

ЈУ ОШ " ЈОВАН ДУЧИЋ "

НЕНАДА КОСТИЋА БР. 7, 78214 ЗАЛУЖАНИ

расписује

 

КОНКУРС

за попуну сљедећих упражњених  радних  мјеста

1. професор биологије - 1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом на неодређено вријеме - 18 часова редовне наставе;

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 104. Закона о основном образовању и васпитању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

- да је држављанин РС или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству;

- да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

- да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана  у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом (чл. 104. став (6) Закона  о основном васпитању и образовању ).

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1.      Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2.      Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

3.      Увјерење о положеном стручном испиту;

4.      Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

5.      Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6.      Увјерење од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7.      Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;

8.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9.      Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

10.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије радног односа, обавезан је доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци;

Увјерење о неосуђиваности прибавиће школа службеним путем  за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се у просторијама школе дана 29.10.2018. године у 11:00 часова. Уколико кандидати не дођу на тестирање и интервју, сматраће се да су одустали од конкурса.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе: Јавна установа Основна школа "Јован Дучић" Залужани, Ненада Костића бр. 7, 78214 Залужани, са назнаком "За конкурс".

********

ЈАВНА УСТАНОВА ГИМНАЗИЈА ПРЊАВОР

РАДЕ ВРАЊЕШЕВИЋ БР. 1, 78430 ПРЊАВОР

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1.      професор православне вјеронауке - 3 часа на одређено вријеме до 31.8.2019. године са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави....1 извршилац

2.      професор исламске вјеронауке – 1 час на одређено вријеме до 31.8.2019. године са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави....... 1 извршилац

Услов: завршен Теолошки факултет

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

За наведена радна мјеста, поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају услове прописане чланом 104. став 1. тачке 1, 2. и 3. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији.

Пријем радника врши се у складу са Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Потребна документа:

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

1.      увјерење о држављанству РС или БиХ

2.      извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

3.      овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у  одређеној области или еквивалент,

4.      увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу у струци ван школе у трајању од најмање годину дана

5.      додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6.      увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, 

7.      увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла

8.      увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9.      увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10.    увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

Љекарско увјерење о радној способности које је издала надлежна здравствена установа, које  не може бити старије од шест мјесеци доставиће кандидат који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Увјерење о неосуђиваности школа ће затражити службеним путем, за кандидата који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се тестирање и интервју дана 29.10.2018. године у просторијама ЈУ Гимназија Прњавор, са почетком у 11 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и  интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Пријаве се могу доставити лично или препорученом поштом на адресу Јавна установа Гимназија Прњавор, ул. Раде Врањешевић бр. 1, 78430 Прњавор са назнаком "Пријава на конкурс".

**********

ЈУ ГРАЂЕВИНСКА ШКОЛА

МЛАДЕНА СТОЈАНОВИЋА 7, БАЊАЛУКА

расписује

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1.      Наставник екологије и заштите животне средине - 1 извршилац на одређено вријеме до повратка радника са боловања, непуна норма (12 часова) - радник са радним искуством,

2.      Наставник православне вјеронауке (дипл. теолог) - 1 извршилац на одређено вријеме до 31.8.2019. године, непуна норма (5 часова) - радник са радним искуством и

3.   Наставник стручно-теоријске  наставе (дипломирани геодетски  инжењер) - 1 извршилац на одређено вријеме до повратка радника са боловања, пуна норма - приправник.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Кандидат поред општих услова потребних за заснивање радног односа  прописаних законом којим се уређују радни односи, треба да испуњава и посебне услове прописане чланом 104. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Уз пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс, кандидати су дужни приложити сљедећу документацију (овјерене копије):

-       Диплома о одговарајућој стручној спреми-завршен први циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области;

-       Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, односно ако кандидат не може из оправданих разлога прибавити додатак дипломи или увјерење, просјек оцјена се може доказати овјереном фотокопијом индекса;

-       Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

-       Увјерење о држављанству РС или БоиХ;

-       Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

-       Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави (за радно мјесто под редним  бројем 1. и 2.);

-       Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца. Увјерење треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме (за радно мјесто под редним бројем 1. и 2.);

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

-       Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

У радни однос се примају лица са радним искуством и положеним стручним

испитом за рад у настави за радна мјеста под редним бројем 1. и 2. и приправник за радно мјесто под бројем 3.

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

        Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од 6 мјесеци.

Увјерење о  неосуђиваности школа ће затражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, Комисија за пријем радника ће обавити у просторијама Грађевинске школе у Бањалуци, дана 29.10.2018. године у 9 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а њихов недолазак сматраће се одустанком од пријаве на конкурс.

Пријаве са потребном документацијом слати на адресу ЈУ Грађевинска школа Бањалука, Младена Стојановића 7, Бањалука, са назнаком "Пријава на конкурс" .

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

***********

ПЛАМЕН АД

ЈАРОСЛАВА ПЛЕТИЦИЈА БР. 17

БАЊАЛУКА

ТЕЛ. 051/ 301-033                                                 

ОГЛАС

за пријем у радни однос

Предузећу "ПЛАМЕН" АД  у Бањалуци потребан радник на радном мјесту

1.      ДИМЊАЧАР - 1 извршилац

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

1.      Положен возачки испит "Б" категорије

2.      Пожељно искуство (али није услов) за наведено радно мјесто

3.      Рад на неодређено вријеме

Оглас остаје отворен 60 дана од дана објављивања

Пријаве слати на е-mail: пламенблЖгmail.цом

                  или на адресу: "ПЛАМЕН" АД Јарослава Плецитија бр. 17 Бањалука

"Х&Г" ДОО

Пројектовање и извођење електро и грађевинских радова 

АЛЕКСЕ ДУНДИЋА 8, Бањалука

Телефон: 065/514-911

Расписује оглас за рад на одређено вријеме:

1. ЕЛЕКТРОИНСТАЛАТЕР.......................................5 извршилаца

- Обавезно радно искуство у струци 3 године

2. ПОМОЋНИ РАДНИК НА ГРАЂЕВИНИ..........5 извршилаца

- Обавезно радно искуство на грађевини 3 (три) године

Мјесто рада: Бањалука

Заинтересовани кандидати могу се јавити на горе наведене контакте.

Оглас је отворен 30 дана од дана објављивања.

*********

ЗУ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА РАДИОЛОШКА АМБУЛАНТА

"ДЕЛТА ДИЈАГНОСТИКА"

ЈОВАНА ДУЧИЋА 23 А

расписује конкурс за радно мјесто:

МЕДИЦИНСКИ ПРЕДСТАВНИК (1 извршилац)

За рад на подручју БИХ

Опис послова:

- Стручни, медицинско-информативни рад са љекарима

- Извјештавање о реализованим посјетама и свим другим активностима из описа посла,

- Израда и презентација извјештаја о продаји,

- Дефинисање приједлога за унапређење пословних стратегија на територији на којој је сарадник ангажован,

- Константно стручно усавршавање: присуство на конгресима, симпозијумима, семинарима, секцијама љекарских друштава, комора и удружења љекара, те праћење стручне литературе.

Општи услови:

- ВСС – доктор медицине, стоматологије, фармацеут

- Активно познавање енглеског језика

- Познавање рада на рачунару

- Способности организације посла

- Флексибилност у раду и способност рада под притиском

- Комуникацијске вјештине

- Спремност за рад на терену, возачка дозвола Б категорије

Биографију са фотографијом послати  најкасније до 26.10.2018. године на

mail:  [email protected]

Додатно ћемо цијенити уколико доставите доказе о радном искуству, знању страног језика и мотивацино писмо.

*************

ОПШТИНА ШИПОВО

ЈУ ОШ "РАДЕ МАРИЈАНАЦ" СТРОЈИЦЕ

70273 СТРОЈИЦЕ

расписује

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос

1. Професор/наставник  физике,  6 (седам) часова седмично, на одређено радно вријеме, до 31.8.2019. године - са радним искуством и положеним стручним испитом.

2. Професор/наставник биологије, 8 (осам) часова седмично, на одређено радно вријеме, до 31.8.2019. године - са радним искуством и положеним стручним испитом.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем кандидата ће се вршити у складу са Правилником о процедури  пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи.
Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом. Право учешћа имају и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи и посебни услови које кандидати треба да испуњавају:
1. Да је држављанин РС или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству;
2. Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;
3. Да је радно способан за рад са ученицима, што се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа;
4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа;
5. Да имају одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент, што се доказује дипломом  о стеченом стручном звању;

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) на конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат треба да достави сљедећу документацију на основу које се доказује испуњености општих и посебних услова и на основу које се врши бодовање по критеријумима:
1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од најмање три године или еквивалент;
2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;
3. Увјерење о држављанству;
4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа;
7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;
8. Увјерење општинског/градског органа управе за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца; 

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе: ЈУ Основна школа "Раде Маријанац", Стројице, 70273 Стројице.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и оне се неће враћати кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.
Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће одржано 29.10.2018. године (понедјељак) са почетком у 9 часова, у просторијама школе.
Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве.
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана