Станивуковић продао фирму због сина Драшка

capital.ba
Станивуковић продао фирму због сина Драшка

Бањалука - Отац посланика Партије демократског прогреса (ПДП) у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића напустио је бизнис са допунама за мобилне телефоне. Иако је држао око 65 одсто тржишта Српске Драган Станивуковић је продао фирму „Финанц“ коју су посљедњих година често спомињали политички противници његовог сина у Скупштини града Бањалука, али и ове седмице на сједници Народне скупштине.

Станивуковић је својих 45 одсто удјела продао двојици других сувласника Милошу Бузаџији и Јеленку Лолићу за два милиона КМ.

Занимљиво да је фирма „Финанц“, која је имала три одсто удјела у Новој банци, прва од свих акционара банке продала своје акције фирми Младена Милановића Каје „МГ Минд“  за 2,9 милиона КМ.

Станивуковић је потврдио за портал Цапитал да је дефинитивно изашао из бизниса са допунама и продао свој удио ортацима.

“Одлучио сам да изађем из овог бизниса јер подржавам политички ангажман свог сина и не желим на било који начин да му мој посао буде препрека. Иако је ово приватни бизнис који сам ја годинама стварао са својим партнерима и не послујемо са државним компанијама, не желим да га било ко због тога прозива, као да је то нешто нечасно и незаконито. Позивам све његове политичке противнике и њихове чланове породица да се, ако су досљедни, одрекну бизниса, посебно јер су њихови уско повезани са државним буџетом, институцијама и предузећима”, рекао је Драган Станивуковић.

Додаје да продаје и своју другу фирму у Бањалуци чија је основна дјелатност продаја ауто-дијелова.

Фирма „Финанц“ је пионир на тржишту уређаја за припејд допуну рачуна мобилних телефона. Имају највећу продајну мрежу са чак 4.000 апарата у продавнициама, киосцима и другим продајним мјестима.

Држе око 65 одсто тржишта, док преосталих 35 одсто дијели чак 23 фирме.

Тржиште припејд допуна у Републици Српској на годишњем нивоу је вриједно око 100 милиона КМ, али марже посредника између телеком оператера и корисника су мале. Телеком оператери им дају рабат од пет до шест одсто, али посредничкој фирми остане један до два одсто јер морају власницима продавница или киоска у којима постављају уређај за допуну, у зависности од величине промета, дати попуст од четири до пет одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана