Приједорска Патрија добила купца, отварање до јесени

РТРС
Приједорска Патрија добила купца, отварање до јесени

Приједор - Након вишегодишње агоније због неријешених имовинских односа, робна кућа "Патрија" у центру Приједора, продата је предузећу МГ МИНД из Мркоњић Града. Ово предузеће "Патрију" је купило од аустријске компаније "Хета", која је прије неколико година преузела сва ненаплатива потраживања од ХИПО банке.

Надалеко чувену робну кућу "Патрија", некада су звали - Краљица Приједора. Посљедњих година, празна и девастирана пропадала је у центру града. Вијест о куповини овог чувеног објекта, у власништву некадашње "Тргопродаје", обрадовала је Приједорчане.

У "златна времена", робна кућа "Патрија" запошљавала је више од 150 радника.

Бивши радници не желе пред камере. Ипак, сјећају се, у "Патрији" се могло наћи све - од игле до локомотиве. Роба је била високог квалитета, а промет енормних размјера. Од купца, власника предузећа МГ МИНД, Младена Милановића, стигло је писано саопштење у којем се наводи да је купопродајна цијена пословна тајна и да ће у објекат бити уложена знатна средства. Милановић најављује разговоре са приједорском Градском управом, а циљ је да "Патрија" постане тржни центар, и да буду отворена нова радна мјеста. Колико, за сада се не наводи. Град Приједор подржава куповину "Патрије".

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић каже да Град поздравља информацију да је робну кућу купио поуздан инвеститор који послује у Републици Српској и БиХ, али и шире, уз наду да ће у њу бити уложена знатна средства.

Куповину "Патрије" подржао је и бивши градоначелник Приједора Марко Павић.

- То ће бити још један украс Приједора и мјесто гдје ће се запослити одређен број људи и зато ово подржавам - истакао је Павић.

У саопштењу, купац "Патрије" наводи да је у току извршни поступак, а ускоро ће услиједити преузимање објекта. Незванично, отварање обновљене робне куће планирано је до јесени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана