Нова офанзива Оружаних снага БиХ од 21 милион КМ

capital.ba
Нова офанзива Оружаних снага БиХ од 21 милион КМ

​Бањалука – Министарство одбране БиХ расписало је нови тендер вриједан 21,2 милиона КМ за набавку 205 возила за потребе Оружаних снага БиХ.

Тенедером, који је подијељен на 21 лот, предвиђена је набавка путничких возила ниже и ниже средње класе, теренских возила, минибусева, аутобуса, теретних, ватрогасних и санитетских возила.

Процијењена вриједност набавке 205 возила без ПДВ-а износи 18,1 милион КМ, а заинтересоване фирме могу да достављају понуде до 11. јуна.

Министарство одбране за потребе војске планира да набави 10 путничких возила ниже и 12 ниже средње класе, 54 возила са девет сједишта, 26 теренских возила са погоном на сва четири точка и пет сједишта, осам теренских возила са девет сједишта, цистерне, хладњаче и друго.

Како је наведео у тендерској докумемнтацији ради се о фази претквалификације, а тек након утврђивања листе квалификованих понуђача, даваће се конкретне понуде.

У тендеру је наведено и да се ради о вишегодишњем пројекту осигурања и унапређења оперативности возила ОС БиХ од 2019. до 2021. године.

„Уговорни орган ће закључити оквирни споразум на три године са најповољнијим понуђачем у складу са Законом о јавним набавкама. Критериј за додјелу уговора је најнижа цијена технички задовољавајуће понуде, а возила на дан испоруке не смију бити старија од 12 мјесеци”, наведено је у тендерској документацији.

Министарство одбране је прошле године расписало тендер за набавку ових возила, али је Канцеларија за разматрање жалби БиХ усвојила жалбу мостарског предузећа „Premier Febeco” и поништила поступак.

У Министарству одбране раније су за портал CAPITAL рекли да Оружане снаге располажу са више од 1.000 сепцијализованих возила, али да су она веома стара те да је планирано да се модернизацијом направе уштеде на одржавању и да се обнови возни парк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана