М:тел купио зграду Гранд трејда од Радишића

capital.ba
М:тел купио зграду Гранд трејда од Радишића

Бањалука - Компанија Мтел купила је пословну зграду у Бањалуци од фирме „Гранд траде” Милета Радишића, сазнаје пословни портал capital.ba.

Мтел од јануара 2016. године изнајмљује 15.600 квадратних метара пословног простора у овој згради. Сваки мјесец је плаћао кирију од 202.500 евра или 394.875 КМ.

Наша информација да је управа Мтела купила зграду од Радишића добила је и званичну потврду.

„Компанија Мтел, а.д. Бањалука је у претходном периоду објединила бројне пословне локације, изнајмљујући простор у пословном објекту у улици Вука Караџића 2 у Бањалуци. Овај објекат је једини пословни објекат у Бањалуци који испуњава просторне, инфраструктурне и логистичке потребе компаније. Стога Мтел са задовољством обавјештава акционаре да је купио пословну зграду у улици Вука Караџића, с првенственим циљем остваривања дугорочних позитивних финансијских ефеката”, наводи се у обавјештењу управе за акционаре Мтела.

Паре за Медицинску и нове зграде

Према незваничним информацијама Радишић је за зграду тражио 100 милиона КМ, али је у преговорима договорен износ од 65 милиона КМ.

Радишић ће ипак добро зарадити јер се процјењује да је у изградњу и опремање уложено око 45 до 50 милиона. На рентирању је за двије године зарадио око 10 милиона КМ, а продавао је пословне просторе државним инситуцијама. Само од продаје близу 500 метара квадратних од Лутрије Републике Српске је наплатио 2,7 милиона КМ.

Након што је продао зграду, Радишићу неће бити тешко да исплати три милиона КМ за зграду Медицинске електронике коју је излицитирао 26. априла ове године. Некретнине Медицинске електронике су му потребне како би објединио грађевинску парцелу и наставио са изградњом још двије пословно-стамбене зграде, у такозваном Пицином парку.

Због Медицинске електронике Радишић је осуђен на трогодишњу робију јер заједно са осталим ортацима Радишић је крајем 2013. године осуђен на три године пред Окружним судом у Бањалуци због тога што је манипулисањем цијенама Медицинске електронике, те подстрекавањем и ширењем лажних информација оштетио Републику Српску за више од 550.000 евра.

Он је искористио „пропуст” полиције и тужилаштва да против њега покрену и финансијску истрагу, па је у међувремену тужио Инвестиционо-развојну банку (ИРБ) РС јер му није вратила 183.000 КМ којима је купио акције Медицинске електронике, а које су, након што је осуђен на казну затвора враћене ИРБ-у.

На издржавање казне затвора у Казнено-поправни завод (КПЗ) Туњице у Бањалуци јавио се 18. новембра 2015. године, и то након што је готово девет мјесеци био у бјекству. Претпостављало се да је боравио у Србији.

Почетком октобра прошле године пуштен је на слободу.

(Цапитал.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана