Меркатор продаје највеће тржне центре у БиХ, Хрватској и Словенији

klix.ba
Меркатор продаје највеће тржне центре у БиХ, Хрватској и Словенији

Компанија Меркатор започела је процес монетизације великих тржних центара по убрзаном поступку на нивоу цијеле групе, укључујући БиХ, потврђено је из Управе Меркатора БиХ за klix.ba.

Монетизација значи продају објекта који се потом узимају под најам од новог власника, како би се добио свјеж капитал.


"Пракса нове Управе Меркатора показала се успјешном на примјеру Меркатора Београд. Данашњи тренд у свијету посматра 'sell и лlease back’ (продај па унајми продано) као уобичајену праксу, тако да ће продавнице Меркатора БиХ наставити радити на истим локацијама јер се уз продају паралелно потписују дугорочни уговори о најму продавница. Желимо истаћи да је тендерска документација упућена искључиво међународним реал естате инвеститорима", казали су нам из Меркатора БиХ.

Из Меркатора БиХ додају како ће наставити успјешно пословање те да потенцијална продаја некретнина неће утјецати на њихов рад, као ни на број радних мјеста у њиховим продавницама.

"Идеја пословања Меркатора БиХ остаје иста, а то су понуда великог броја квалитетних артикала у нашим продавницама и врхунска удобност при куповини", истакли су из Меркатора БиХ.

Како сазнајемо, наводно је 17 центара из Словеније, Хрватске и БиХ укључено у процес монетизације.

Словеначки Дневник пише како се у овој земљи продаје највећи Меркатор у Шишкој који се простире на 30.000 квадрата. У Словенији се продаје још седам маркета у мјестима Крањ, Јесенице и Копер.

У Загребу се продаје славни Супер Конзум Радничка, један од највећих Меркаторових схоппинг центара на Балкану. Потоји могућност како ће Меркатор продати и центре у Пули, Ријеци и Сплиту.

Када је ријеч о центрима у БиХ, у пројект су наводно укључени највећи трговински центри у Сарајеву, Тузли и Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана