“Колектор” отворио халу у Српцу вриједну милион евра

Дејан Јовичић
“Колектор” отворио халу у Српцу вриједну милион евра

Србац - Нова производна хала фирме “Колектор ЦЦЛ”, у коју је уложено више од милион евра властитог новца и запослено 108 нових радника, отворена је јуче у индустријској зони Црнаја код Српца.

Пресијецањем врпце, производну халу свечано су отворили предсједник РС Милорад Додик и предсједник Надзорног одбора словеначке компаније “Колектор” Стојан Петрич.

Додик је рекао да је ријеч о још једном примјеру успјешне сарадње са словеначким партнерима и да такве инвестиције показују да РС има стабилно пословно окружење које инвеститорима нуди повољне услове.

- У протеклом периоду остварен је висок ниво повјерења са словеначким инвеститорима. То је посебно манифестовано у банкарству, осигурању и индустрији обуће, а први пензијски приватизациони фонд у РС отворили су Словенци - истакао је Додик и нагласио да овим Српска добија још један производни погон који ће све своје производе извозити. Он је додао да је ово био важан дан за РС и Србац у којем већ више година успјешно послује словеначка компанија “Перутнина Птуј” која остварује успјешне резултате и има тенденцију још већег раста.

Петрич је истакао да је у производним халама ове фирме у Српцу, Лакташима и Клашницама тренутно запослено 500 радника, а стратегијом до 2025. године у плану је да тај број буде двоструко већи.

- Када смо прије 13 година дошли у РС, наш почетни промет износио је милион евра, а ове године остварени промет био је 28 милиона евра. Дугорочном пројекцијом до 2025. године укупни промет требало би да достигне износ од 75 милиона евра - истакао је Петрич и додао је у плану и отварање четврте производне хале у Приједору.

Директор “Колектора” у РС Предраг Зорић рекао је да се производња у новоотвореној хали у Српцу налази у почетној фази, а у наредним мјесецима биће набављена додатна опрема и створени услови за нова запошљавања.

- У плану је да до краја године отворимо између 20 и 30 нових радних мјеста. У интересу нам је да запослени буду задовољни и да им омогућимо радни амбијент достојан човјека - истакао је Зорић.

Фирма “Колектор ЦЦЛ” послује у саставу словеначке компаније “Колектор” која има више десетина предузећа у Европи, Азији и Сјеверној Америци. “Колектор ЦЦЛ” производи електрокомпоненте за ауто-индустрију и индустрију ручних алата за велике свјетске брендове.

Граде хидроелектране

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић рекао је да “Колектор” доприноси расту и развоју индустријске производње Српске која је у првим мјесецима ове године порасла за 7,3 одсто у односу на претходну годину.

Ђокић је истакао да је компанија “Колектор” у РС присутна и у енергетским пројектима и да је изградила двије мале хидроелектране те добила још двије концесије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана