Гориво у БиХ поскупљује од 1. фебруара

klix.ba
Гориво у БиХ поскупљује од 1. фебруара

Сарајево - Грађани БиХ ће од 1. фебруара 2018. године плаћати скупље гориво с обзиром на то да тај дан ступа на снагу Закон о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ.

У Службеном листу БиХ објављени су усвојени закони из сета закона о акцизама који ступају на снагу осмог дана од дана објављивања, односно од сриједе, а примјењиваће се од првог радног дана мјесеца који слиједи након његовог ступања на снагу.

Како је за klix.ba потврђено у Управи за индиректно опорезивање, измијењени Закон о акцизама БиХ почеће се примјењивати 1. фебруара 2018. године.

Ријеч је о Закону о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ, Закону о уплатама на Јединствени рачун и расподјели прихода и Закону о систему индиректног опорезивања у Босни и Херцеговини.

Заступнички дом БиХ усвојио је сет закона о акцизама БиХ на маратонској сједници уз жестоко противљење парламентараца из реда СДС-а, ДФ-а, СДП-а БиХ, Независног блока, А-СДА и БПС-а.

Ријеч је о законима које су СДА, ХДЗ, СББ, СНСД и ХДЗ 1990 усвојили уз жесток притисак међународне заједнице и лобирање страних амбасадора у Сарајеву.

Поједине политичке странке коју су се противиле увођењу нових намета најавиле су и могућност подношења захтјева за оцјену уставности због, како кажу, бројних нерегуларности.

Још увијек није јасно како ће се закони имплементирати с обзиром на то да су парламентарци поједине законе из сета закона о акцизама усвојили у различитим текстовима на српском, хрватском и бошњачком језику. Тачније, текст закона на хрватском и бошњачком језику разликује се од текста закона написаног на српском језику.

Ријеч је о Закону о измјенама Закона о систему индиректног опорезивања и Закону о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана