Фабрика сира на простору дрвне индустрије из Зворника

Милијана Латиновић
Фабрика сира на простору дрвне индустрије из Зворника

Зворник - На простору некадашње Дрвне индустрије "Јадар" Зворник ускоро би требало да буде отворен погон за производњу сирева, у којем ће бити запослено двадесетак радника.

Зворничко предузеће "Гуд Фуд", које је прије пет година закупило објекат и дио земљишта "Јадра", гдје производи амбалажу од папира и картона, намјерава да купи тај простор, реконструише га и покрене нову производњу.

- Већ дуже вријеме планирам да купим тај простор који је, када сам га закупио, био у прилично лошем стању. Намјеравам да организујем већу производњу бијелих тврдих и полутврдих сирева. У почетку би запослио најмање 20 радника, а касније, ширењем производње, и број запослених би се повећао - рекао је за "Глас Српске" директор предузећа "Гуд Фуд" Славиша Петровић.

Додао је да намјерава откупљивати млијеко од домаћих произвођача и да ће у складу са увођењем нових производа ширити и откупну мрежу.

- Донекле смо довели у ред објекат који је био девастиран, али је потребно још доста посла. Набавио сам и сву опрему за производњу сира - истакао је Петровић и додао да фирма "Гуд Фуд" тренутно запошљава шест радника, а бави се увозом и резањем папира.

Влада РС је на јучерашњој сједници дала сагласност за продају дијела непокретности на простору некадашњег акционарског друштва Дрвна индустрија "Јадар" Зворник и задужила Министарство индустрије, енергетике и рударства да ангажује сталног судског вјештака грађевинске струке ради утврђивања тржишне вриједности непокретности, те да припреми потребну документацију и достави Влади на разматрање.

- Потенцијални инвеститор показао је интерес за куповину објекта са припадајућим земљиштем, који је користио на основу уговора о закупу, који је истекао. Намјера инвеститора је да објекат који је девастиран купи, реконструише и организује производњу сирева, за шта већ посједује комплетну мљекарску опрему, уз запошљавање одређеног броја радника - саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Предузећа

Влада РС јуче је прихватила извјештај за област малих и средњих предузећа у Српској за прошлу годину, у коме је наведено да су лани у РС пословала 40.322 привредна субјекта, који су запошљавали 198.719 лица.

- Од тог броја, пословало је 17.559 малих и средњих предузећа, правних лица, 84 велика предузећа и 22.679 предузетника, међу којима су била три велика. Већина малих и средњих предузећа или 69 одсто је у сектору трговине - навели су из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана