Требало је да постане сљедећи Леонардо Дикаприо или Мет Дејмон, а онда је само "нестао"

Agencije
Требало је да постане сљедећи Леонардо Дикаприо или Мет Дејмон, а онда је само "нестао"

Те давне 2001. године, када је имао само 22 Џош Хартнет требало је да постане сљедећи Леонарно Дикаприо или Мет Дејмон. Његове улоге у филмовима "Перл Харбор", "Пад црног јастреба", "40 дана, 40 ноћи" лансирали су га у сам врх најтраженијих глумаца у Холивуду.

Красио је насловнице часописа, папараци су му били саставни дио живота, а режисери су се отимали о њега. Али, изгледа да је овом младом глумцу у једном тренутку постало доста свега.

Умјесто рада на блокбастерима, посљедњих 20 година, Хартнет је провео у раду на независним филмовима попут "Викер Парк", "Срећни број Слевин" и "Црна Далија". Одбио је улогу Супермена 2006. године, а био је и на списку Кристофера Нолана за улогу Бетмена, која је послије повјерена Кристијану Бејлу. У посљедњој деценији вратио се ту и тамо у неким кратким филмовима. Хартнет је глумио у филму "Пени Дреадфул", хорор серији из 2014. године.

Чини се да се Хартнет, који сада има 41 годину, креће постепено да се враћа на биоскопско платно, с више пројеката, укључујући и надолазећу драму Гаја Ричија "Кеш трак".

Он је у интервју за стране медије - Вајс и Варајети - причао како о посљедњем филму, тако и о свом животу.

Открио је да се његов поглед на Холивуд развијао од фрустрације до прихватања. Многима се учинило да је потпуно нестао из филмске индустрије, међутим, глумац се, наводи, само држао даље од бомбастичних наслова. Како је додао, схватио је да то није начин на који је желео да живи и ради.

Хартнет се последњих 15 година окренуо мирнијем начину живота, а данас каже да је задовољан животом. Отац је двоје деце које има са супругом, британском глумицом Тамсин Егертон.

"Увек сам покушавао да радим на филмовима који су говорили о нечем већем од пуке забаве", рекао је глумац.

Филм "Инхерит тхе Випер" сниман је само 17 дана и породична је драма смештена у сиромашном граду у Охају где браћа Кип (Хартнет) и Бутс (Овен Тиг) и Џози (Маргарита Левиева) продају опијате пријатељима и комшијама као средство за преживљавање. Њихова трговина међутим доводи до неколико трагедија, а када један посао крене погрешним путем, Кип, који очекује дете коначно схвата да мора да се повуче из "игре с дрогом".

"Мислим да одговорност произлази из саме теме и зато не бих волео да се према тој тематици олако опходимо. Не можете причати такву причу без да је не схватите озбиљно", поручио је Хартнет, те додао да његов лик покушава да спасе брата да не би био усред "овог ужасног начина живота до своје смрти, ако је могуће".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана