Најнеобичнији љубавни троугао: Коњ Соко заљубљен у краву Шарку, кобила љубоморна

Рина
Најнеобичнији љубавни троугао: Коњ Соко заљубљен у краву Шарку, кобила љубоморна

На пропланцима Голије у селу Коритник и даље траје најнеобичнија љубавна прича у Србији.

Наиме, коњ Соко неколико година заљубљен је у краву Шарку од које се никад не одваја. Не занимају га ни друге краве, којих у домаћинству Мирољуба Павловића има још шест, али ни ждребица коју је газда купио како би Соколу омогућио праву љубав.

"Мислио сам ако набавим кобилу да ће га проћи љубав према Шарки, међутим од тога није било ништа. Коњ само иде уз краву, не испушта је из вида ни за секунд. Сад имамо и други проблем, јер је ждеребица љубоморна на Шарку и није нимало мирна према њој", изјавио је за РИНУ Мирољуб.

Нема сумње да се Соко заљубио као прави коњ и нема одустајања од ове љепотице са голијских пашњака. Изгледа да је он много емотивнији, док је Шарка, може се рећи - понекад и равнодушна.

"Кад је време паше њих двоје увек иду једно уз друго, не занима их остатак стада. Нису се одвајали цело лето, а тако је од момента од кад Соко борави у нашем домаћинству. Често се деси да јој наслони главу на леђа, она га одгурне и одмакне се, али он опет приђе – не одустаје", рекла је Биљана Павловић.

Овај необичан пар био је раздвојен само кад се Шарка телила и то су, како кажу Павловићи, била четири најтежа дана за Сокола.

"Све време је стајао испред штале, није ишао ни да пасе траву, ни да пије воде. Чим смо је пустили, он је поново кренуо за њом и стуација се ватила у нормалу", прича Биљана.

О необичној љубавној причи на Голији упознато је цијело село, а задњу ријеч ипак је имао ветеринар који је потврдио да ће ова љубав између краве и коња заувијек остати платонска, пошто између различитих животињских всрта парење није могуће.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана