Мис Енглеске вратила круну како би се вратила послу докторице током пандемије короне

ГС
Мис Енглеске вратила круну како би се вратила послу докторице током пандемије короне

Баша Мукерџи која је 2019. године окруњена титулом Мис Енглеске вратила се у Велику Британију како би наставила каријеру као докторица за вријеме пандемије вируса корона.

Мукерџи је направила паузу у каријери као млађа докторица након што се такмичила на избору за Мис свијета у децембру 2019. Представљала је Енглеску на такмичењу након побједе на Мис Енглеске.

Љепотица је позвана да буде амбасадор за неколико хуманитарних организација.

“Била сам позвана у Африку, у Турску, затим у Индију, Пакистан и неколико других азијских земаља да будем амбасадор за разне хуманитарне послове”, рекла је она за ЦНН.

Почетком марта, ова двадесетпетогодишњакиња је отишла у Индију у име Лионс клуба Цовентрy Мерциа, развојног и друштвеног удружења за које је била амбасадор. Посјетили су бројне школе којима су донирали прибор и дали новац за дом напуштених дјевојчица.

Но, како се ситуација с вирусом корона погоршавала у Великој Британији, Мукерџи је добијала поруке од бивших колега из болнице Пилгрим у Бостону, у источној Енглеској, у којима су јој писали колико је била тешка ситуација за све њих. Након тога, она је контактирала менаџмент болнице како би им дала до знања да се жели вратити на посао.

Она је за ЦНН рекла да је погрешно носити круну Мис Енглеске, чак и за хуманитарни рад, док људи широм свијета умиру од вируса корона.

“Када обављате сав овај хуманитарни посао у иноземству, још увијек се очекује да ставите круну, припремите се, изгледајте лијепо. Али, хтјела сам се вратити кући. Хтјела сам доћи и отићи одмах на посао”, казала је Мис Енглеске.

Специјализирала се за респираторну медицину, али је рекла да се љекари тренутно ротирају гдје год је потребно. Велика Британија је забиљежила више од 50 хиљада случајева новог вируса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана