Краљица сједила сама: “Ово је најтужнији призор”, “Срце ми се слама”

Г.С.
Краљица сједила сама: “Ово је најтужнији призор”, “Срце ми се слама”

Краљица Елизабета II данас је сахранила свог супруга, војводу од Единбурга, принца Филипа, а сви који су пратили пренос церемоније истакли су један емотиван и тужан тренутак.

Краљица је због противпандемијских мјера морала да сједи сама док се опраштала од свог супруга са којим је била у браку 73 године.

Сви који су пратили пријенос саосјећали су се са ниском старицом која је у том тренутку изгледала изузетно усамљено.

“Када будући историчари буду препричавали причу о пандемији, слика краљице која сједи сама, са маском на лицу и у жалости сигурно ће се сврстати међу најдирљивије”, написала је Керолин Дејвис, новинарка “Гардијана”.

“Ово је најтужнији призор који ћете видјети данас”, коментарисали су на Твитеру, док су се сви надовезивали са сликама усамљене краљице.

“Шта год да мислите о краљевској породици, ова слика је толико тужна. Жена, сама, опрашта се од свог супруга са којим је била преко 70 година у браку”, додали су.

Многи су помињали како треба да на тренутак заборавимо своје мишљење о краљевској породици, и да се усредсредимо на врло искрен тренутак и саосјећамо са болом краљице Елизабете II.

“Она је људско биће које пати за својим супругом, ово је тужна сцена”, “Она сада мора да смисли како ће да проведе остатак свог живота без њега поред себе”, “Призор 94-годишње старице у жалости тако сама ми цијепа срце”, ређали су се коментари.

“Није битно ко сте. Ако сједите сами на сахрани свог супруга са којим сте били преко 70 година, то је срцепарајуће. Молим се за краљицу Елизабету II”, написала је Шери.

Многи су закључили да је овај призор један од најтужнијих слика пандемије.

Поједини су се осврнули и на поруку на вијенцу који је краљица оставила.

“'Твоја вољена Лилибет'. Ово ми слама срце”, написала је једна корисница Твитера.

Принц Филип сахрањен је данас након парастоса у капели Светог Ђорђа у дворцу Виндзор. Због противпандемијских мјера број присутних био је ограничен, а војвода од Единбурга испраћен је гајдама, трубама, почасном паљбом и појањем хора.

Цијела нација ступила је у минут тишине у част принца Филипа.

Дан прије церемоније десио се инцидент када је мушкарац покушао да уђе у Бакингемску палату са ножем, а током саме сахране, гола жена пробијала се кроз масу испред дворца Виндзор, док је викала “Спасите планету”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана