Инфантрино имао ријетку болест, живот му спасила жена из Београда

Г.С.
Инфантрино имао ријетку болест, живот му спасила жена из Београда

На цијелом свијету живи свега девет донора са најрјеђом крвном групом “Rh Null”. На Земљи је потврђено да су тек 43 особе имале ову златну крвну групу. 

Међу њима је и Милица Мучалица, из Београда, која је постала позната јер је захваљујући трансфузији спасила живот предсједнику ФИФА-е Ђанију Инфантину.

Инфантино је као дијете имао ријетку болест, а једини спас му је била трансфузија Рх негативне групи коју је тада имало само 18 људи на свијету. Једна од њих била је Београђанка Милица Мучалица, која је 1970. године, када се Инфантино родио, одлучила да му да крв чим су је контактирали за помоћ.

Касније су Инфантино и његова породица 20 година тражили Милицу, а упознали су је захваљујући писањима српских медија, те је први човјек ФИФА-е успио ступити у контакт с њом. Позвао је у Цирих гдје су се лично упознали.

- Разговарала сам са Ђанијем телефоном и било је врло пријатно. Питао ме је како сам и захвалио се за оно што сам учинила кад је био мали. Посјетићу га кад се мало одмори од оволике пажње медија - својевремено је рекла Милица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана