Београд: У Вишеградској дупло више беба него у „нормалном стању“

Тањуг
Београд: У Вишеградској дупло више беба него у „нормалном стању“

БЕОГРАД - Директор Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије Александар Стефановић изјавио је да је у посљедњих мјесец и по дана, колико траје ванредна ситуација због епидемије корона вируса, у тој установи скоро дупло увећан број порођаја него што је у нормалном стању.

 „За последњих месец и по дана смо имали 1.000 порођаја, а исто толико смо имали за прва два и по месеца од почетка године“, навео је Стефановић за РТС и додао да је само претходног дана било 25 порођаја.

Рекорд за вријеме трајања ванредног стања је, каже, 38 беба у 24 сата.

Према његовим ријечима, процедура у установи је таква да се стриктно поштују све мјере и препоруке министарства здравља и да се уколико је било ко сумњив, са њим поступа као да је заражен.

„Последњих седам дана новина је да сви пацијенти који долазе на заказане хоспитализације морају имати ПЦР негативан тест што је још једна мера превенције да вирус не уђе на клинику. Једноставно, поштујемо мере као да је пик епидемије“, истакао је Стефановић.

Он је навео да ће се од понедељка наставити процедура вантелесне оплодње и додао да ће и за оне који буду жељели да дођу с тим у вези важити такође негативан ПЦР тест.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана