Здрава коса током љета: Како је заштитити од сунца и соли?

ГС
Здрава коса током љета: Како је заштитити од сунца и соли?

Љетне врућине могу оштетити косу, а власиште може постати масније, а не смијемо заборавити да коса јако лоше реагира када дође у контакт с хлором.

Но, све те ствари могу се ипак спријечити или свакако умањити негативан учинак како бисмо и на почетку јесени имале лијепу и здраву косу.

Заштита косе

Ако знамо да ћемо ово љето провести на сунцу добро би било користити препарате за ово годишње доба. Редовино наношење регенератора који садржи СПФ заштиту или покривање власишта шеширом одлични су начини за заштиту косе. Такође, би било добро, колико год је могуће, смањити боравак на сунцу.

Ограничити штету од хлора

Јеси ли знала да се на плавој коси може појавити зелена нијанса због превелике изложености хлору? Нажалост, то је могуће. Кључ за избјегавање оштећења косе због клора је припрема косе прије купања. Будући да суха коса дјелује попут спужве, прије пливања косу можемо намочити текућом водом како би упила мање количине хлора. Након пливања, испирање косе с текућом водом требало би бити обавезно.

Третмани кератином

Пречесто након љета видимо обојену косу која је уништена од слане воде и излагања сунцу. То је зато што боја оксидира због топлине и сунца те коса постаје сува. Третмани кератином могу помоћи код ревитализирања косе, дају јој додатну храну и враћају у живот. Такође постоје и природне маске које можемо стављати током љетних дана.

Избјегавати често прање косе

Честим прањем скидају се природна уља, а то опет потиче додатну производњу уља и онда чешће перемо косу. Како бисмо смањили оштећење, можемо одмах након пливања испрати косу текућом водом, али без додатног шампонирања. Такође је врло важно пазити и на квалитету шампона и регенератора те љети користити њежније и природније варијанте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана