Због ове четири ствари старите преко ноћи

ГС
Због ове четири ствари старите преко ноћи

Иако је процес старења неизбјежан, сигурно можемо рећи да би већина нас вољела да стари грациозно. Можда мислите да је довољно сна (због обнављања ћелија коже), наношење крема са заштитним фактором (како бисте кожу заштитили од неповољног сунчевог зрачења) и кориштење препарата за ноћну његу сасвим довољно.

Међутим, шта ако сазнате да начин на који спавате или вечерњи режим његе заправо убрзава процес старења? Ево о чему се ради.

1. Лице на јастуку

Гравитација побјеђује када спавате овако. Непосредне ефекте – натеченост очију и подочњаке – узрокује гравитација која течност из лица повлачи ка доле. Временом, овакав начин спавања подстиче опуштање коже лица и губитак колагена.

Ако не желите да брже старите, немојте спавати лицем на јастуку. Најбоље је да спавате на леђима како бисте смањили ефекат гравитације на лице.

2. Не перете лице

Није неуобичајено да жене забораве скинути шминку прије спавања, али је то сигурно корак који не желите да пропустите. Прање лица прије спавања од суштинске је важности за уклањање нечистоћа, зноја и шминке који су се таложили током дана.

Уколико овај корак прескачете, имајте на уму да то утиче на зачепљење пора, а затим и настанка акни и бубуљица. Користите њежни пилинг, како би кожа лица била чиста и спремна за регенерацију током ноћи.

3. Користите превише производа за његу

Ако користите многобројне производе за његу коже, а нисте сигурни у тачну употребу сваког производа, то може бити штетно за вашу кожу. На примјер: производи који садрже ретинол користе се за спречавање и ублажавање бора, а када се мијешају са производима који садрже бензоил пероксид (састојак који се користи за борбу против акни), то кожу може исушити и надражити.

Када кожа постане сува и надражена, она је црвена и изгледа као да је ријеч о упали, а усљед тога и најситније боре постају видљиве. Умјесто тога, држите се производа који су вам познати и који најбоље одговарају вашем типу коже.

4. Не пијете довољно воде

Хидратација је веома важна, јер је вода компонента коже и структура испод коже. Када сте дехидрирани, кожа губи свој природни сјај. Са краткорочне перспективе, дехидратација доводи до суве коже која добија наборан изглед те се "повлачи" око очију.

Током времена, досљедна дехидратација може проузроковати губитак еластичности коже. Уколико желите да вам кожа буде еластична и младолика, али и да не убрзате процес старења, потрудите се да дневно попијете шест чаша воде, преноси Minimagazin.info.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана