Због чега бисте требали пити чај од менте

ГС
Foto: Илустрација

Многи људи пију чај од менте јер уживају у његовом укусу, а такођњ има и бројне здравствене благодати.

Чај од менте може помоћи у борби против лошег задаха. Истраживање из 2017. године показало је да гргљање чаја од менте и лимуна може значајно помоćи у елиминисанју ове неугодне појаве, преноси портал Кликс.

Друго истраживање проведено 2015. године доказало је да уље менте има антибактеријска својства која могу помоћи у спријечавању појаве зубног каменца и болести десни.

Aрома овог чаја моžе ублажити симптоме мигрене. Такоће може отчепити нос и ублажити инфекције горњих дисајних путева. Уљњ менте има идентична дејства.

Људи од давнина користе менту за пробавне проблеме, каошто су "нервозан" желудац, надутост и гасови. Ублажава грчеве глатких мишића који могу бити изазвани менстурацијом.

Овај чај не садржи кофеин, али позитивно утиче на ментални капацитет. Истраживање Универзитета Нортхумбриа показало је да мента побољшава расположење и способност памћењаа. Истраживачии су упоређивали плацебо са чајем од менте на групи од 180 појединаца.

Желите се ријешити вишка килограма? Шоља чаја од менте пружа осјећај ситости током читавог дана. На овај начин ћете избјећи конзумиранје вишка калорија и ускоро ћете смршати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана