Заражени сте короном, свака кост вас боли и имате температуру – конзумирање сљедеће хране лијечи

B92
Foto: everydayhelth

Исхрана је веома важан фактор у опоравку од ковида 19. Истраживања показују да је недовољна хранљива исхрана фактор ризика за тежак облик корона вируса, а кључни хранљиви састојци могу да помогну у подршци имунолошком систему и управљању упалом.

Ево шта стручњаци савjетују да би требало јести у случају заразе корона вирусом. Сљедеће намирнице и хранљиве материје могу помоћи особи да се опорави од болести, пише "МНТ".

Стручњаци повезују исхрану која укључује здраву, биљну храну са мањим ризиком и тежином од ковида 19. Поред тога, студија је открила да здрава исхрана заснована на биљној храни може посебно да користити људима са већом социоекономском депривацијом.

Исхрана богата засићеним мастима повећава ензим који конвертује ангиотензин, главну улазну тачку за коронавирус у ћелије. Истраживања указују да дијете, као што је медитеранска исхрана, које садрже мало засићених масти и много хранљивих материја из биљне хране, могу да обезбједе више антиоксиданата за тијело. Антиоксиданси могу да помогну у борби против вируса и подржавају имуни систем. Зато, конзумирање сљедеће хране може обезбједити влакна, есенцијалне витамине и минерале и фитохемикалије, која су корисна једињења која биљке производе.

-ораси и сјеменке

-маслине и маслиново уље

-махунарке, пасуљ и сочиво

-поврће и воће

-Влакна и протеини

-Омега-3 масне киселине

-Витамин Ц

-Витамин Д

-Цинк

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана