Зарађују на страху од вируса корона: Варалице нуде лијек на интернету

Agencije
Зарађују на страху од вируса корона: Варалице нуде лијек на интернету

"Лијекови" за коронавирус на интернету се нуде иако лијек још не постоји и готово нико није имун на вирус. Већина заражених опорави се у року од неколико недјеља.

Љековита енергија, чаробни био принципи и исламска метода само су неки од третмана које варалице нуде на интернету као лијек за коронавирус.

Многи преваранти одлучили су да уновче глобални страх од епидемије и на интернету нуде разна рјешења и третмане који ће вас излијечили од вируса или ће вам толико појачати имунитет да се нећете моћи ни заразити.

Ништа од тога не може бити истина јер лек за коронавирус још није пронађен, а показало се и да готово нико није имун на заразу. Већина заражених опорави се за неколико недеља и без лекарске помоћи, а они који развију опасније инфекције требало би да потраже стручну помоћ како им болест не би постала смртоносна.

У једном огласу нуди се 'Моћна заштита' која ће вам ојачати имунитет и заштитити вас од коронавируса.

Иста 'исцелитељка', која тврди да има 15 година искуства у лијечењу биомагијом, на врло лошем енглеском пише и 'ако осјећате заразу или се не осјећате добро, одмах би требало да неутралишете коронавирус'.

Свјетска здравствена организација је такође упозорила да се треба чувати варалица на интернету који нуде разне 'магичне' лијекове па су објаснили да корона вирус неће излечити ни спречити УВ лампе, уље сезама, лук, алкохол и слично.

‘’Време је за чињенице, а не страх.’’ - рекао је др Тедрос Адханом из Свјетске здравствене организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана