Вирус корона узроковао процват дигиталног фитнеса

ГС
Вирус корона узроковао процват дигиталног фитнеса

Мобилне апликације за фитнес забиљежиле су нагли пораст корисника током пандемије вируса корона, јавља ББЦ.

Страва, која има више од 73 милиона корисника, саопштила је да се сваког мјесеца просјечно два милиона људи први пут региструје на њиховој апликацији.

Апликација користи технологију система глобалног позиционирања (ГПС) за биљежење вјежбања, што корисницима омогућује успоредбу трчања.

У међувремену, фитнес апликација Фреелетицс, која има више од два милиона корисника у Великој Британији, забиљежила је пораст од 50 посто између марта и јуна.

Др. Шарлот Хилтон из Британског друштва психолога изјавила је да Ковид-19 пружа многим људима јединствену прилику да више вјежбају, јер имају мање разлога да то не учине.

“Ако ништа друго, вјежбање на отвореном пружа нам добродошло олакшање од провођења толико времена у затвореном за вријеме затварања”, рекла је Хилтон за ББЦ.

Додаје да се због мјера против вируса корона људи окрећу апликацијама за вјежбање како би били повезани са људима који размишљају и уживају једнако у вјежбању.

Страва је забиљежила пораст укупне количине активности пријављених у апликацији, а трчање и бициклизам показали су се најпопуларнијима.

Они који већ користе апликацију повећали су своје тренинге за 13 посто. Рекордни број тркача завршио је свој изазов од пет километара, пише ББЦ.

А од свих маратонских стаза забиљежених путем апликације, Страва је саопштила да је 44 посто корисника трчало самостално, након што су отказани главни организирани догађаји широм свијета.

Чланови су у апликацији подијелили више од 400 милиона фотографија тренинга.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана