Вазелин има бројне примјене корисне за љепоту и здравље, неке би вас могле одушевити

ГС
Вазелин има бројне примјене корисне за љепоту и здравље, неке би вас могле одушевити

Вазелин је један од производа који је често подцијењен и углавном ограничено кориштен.

Ипак, има много корисних намјена на подручју уљепшавања. Једна од добробити вазелина је то што дјелује оклузивно, тј. спрјечава губитак влаге када се нанесе на кожу.

Једна од добробити вазелина је то што дјелује оклузивно, тј. спрјечава губитак влаге када се нанесе на кожу.

1. Трепавице

Сваку вечер прије спавања, намажите своје трепавице вазелином, како бисте их ојачали, али и уклонили тврдокорну маскару и осталу шминку с очију. За то вам је довољна мала количина.

2. Нокти

Нанесите вазелин и на своје нокте, како бисте их хидратизирали, дали им сјаја те учинили кожу око њих меком и глатком.

3. Усне

Немате при руци балзам за усне? Нема проблема, јер ће их и вазелин одлично хидратизирати. Посебно то имајте на уму у хладнијим мјесецима.

4. Мека стопала

За стопала мекана попут бебиних, нанесите већу количину вазелина на њих, навуците пар топлих и меканих чарапа те их оставите преко ноћи.

5. Боре

Нанесите мању количину вазелина на подручје око очију, како бисте изгладили удубљене линије, али и спријечили будуће боре.

6. Суха кожа

Без обзира на годишње доба, наши лактови и кољена увијек се суше. Дајте им вазелином оно што заслужују - добру хидратацију.

7. Испуцали врхови

Између одлазака фризеру на шишање, наши врхови често знају бити врло непослушни. Мало вазелина на њима, спасит ће вас до сљедећег термина.

Међутим, не треба претјеривати. Наиме, недавно се на ТикТоку појавио нови тренд који савјетује мазање лица вазелином прије одласка у кревет, с циљем да се ујутро пробудите с блиставим, меким теном.

Стручњаци упозоравају да вазелин може спријечити ослобађање природних уља у кожи током ноћи, што доводи до мијешања с мртвим станицама коже и зачепљења пора и узрокује избијања приштића и митесера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана