Тромјесечни програм за витко тијело

Глас Српске
Тромјесечни програм за витко тијело

Конзумација велике количине тијеста, уз нередовну исхрану те недовољну физичку активност, довела је до забрињавајуће статистике која показује да је БиХ на другом мјесту у Европи по броју гојазних становника.

Вјероватноћа да људи, који су као дјеца били гојазни, буду гојазни и у одраслом добу је велика. Поред неадекватне и нередовне исхране те недовољне физичке активности, фактор који утиче на гојазност је и стрес.

Свједоци смо убрзаног темпа живота, све нижег животног стандарда, те све веће количине обавеза које свако од нас треба да савлада у току седмице.

Такође, неизбјежно је да с годинама треба да мијењамо прехрамбене навике. Ипак, мањак калорија не значи више гладовања, већ боље одабране намирнице. Ако желимо витко тијело у свакој животној доби, треба да имамо прилагођену исхрану, правилно распоређену у току дана, адекватну физичку активност, али и контролу стреса.

Ако стрес постане хронично стање, подстиче раст хормона кортизола у крви (ријеч је о хормону који успорава метаболизам), што доводи до накупљања масних наслага, нарочито на стомаку. Многи људи на стрес реагују преједањем.

Веома битна ставка је и квалитетан и довољно дуг сан. Ненаспавани људи пате од недостатка енергије те посежу за нездравом храном и слаткишима који дају нагли скок шећера у крви и исто такав пад. Тај пад их чини гладнима па упадају у зачарани круг.

Доказано је да гојазност угрожава срце и крвне судове, доводи до хипертензије, повећава ризик од гомилања камења у жучи, изазива дијабетес тип 2, артритис, па чак и неке врсте малигних обољења. У данашње вријеме, ако човјек жели стручну помоћ, може изгубити килограме кроз организовани тромјесечни програм мршављења или програм интензивног мршављења.

То су програми које спроводе стручни тимови људи, гдје клијент добија персонализоване вјежбе, персонализован програм исхране, психолошку помоћ, константну мотивацију кроз затворену групу подршке. Ту је и додатна помоћ кроз третмане кавитације, обликовања и затезања тијела те кроз антицелулит и дренажне масаже.

Постизање гипког и снажног тијела битно подиже квалитет живота и има домино ефекат на многе друге области. Кроз програм се полако, али сигурно излази из зачараног круга незадовољства изгледом/здрављем и утјехом у храни, те постиже задовољство због савладавања самог себе и лоших навика. Човјек постаје уравнотеженији, полетнији и радоснији на дневном нивоу, јер је активан и исправно се храни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана