Трикови помоћу којих останете препланули након повратка с годишњег

Г.С.
Трикови помоћу којих останете препланули након повратка с годишњег

Након што смо се вратили с годишњег, основна мисија нам је препланулу пут задржати што дуже.

Наравно, препланули тен ће временом изблиједјети због регенерације коже и избијања нових ћелија на површину, али уз неколико једноставних трикова ипак на неко вријеме можете сачувати препланулу боју.

Доносимо вам пет савјета уз које ћете дуже остати препланули.

Пијте пуно текућине

Осим спољње, кожи је неопходна и унутрашња хидратација. Довољним уносом воде продужавате живот свим ћелијама у тијелу па тако и оним површинским које у себи имају тамни пигмент.

Туширајте се млаком водом

Ако се туширате врућом водом, ваша кожа може дехидрирати, што ће изазвати њено исушивање и убрзано љуштење.Осим тога, избјегавајте се дуго задржавати под тушем, а купке никако не долазе у обзир.

Смањите пилинг

Пилинг требате радити само једном у двије седмице како би, уз отклањање слоја мртвих ћелија коже, успјели и сачувати препланулу пут.

Убаците бета каротин у прехрану

Манго, мрква, паприка, црвена јабука и бобичасто воће су богати витамином Ц и бета каротином који имају велики утјецај на лијеп и здрав изглед наше коже. Витамин Ц је јако важан за изградњу колагена, а каротеноиди за чување преплануле пути.

Дубинска хидратација

Да би кожа била сјајна, еластична, нахрањена и да што дуже сачувала боју, јако је важно да је добро хидрирана. Мажите се више пута дневно, а посебное прије спавања, преноси Wall.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана