Три моћна природна лијека која помажу код мигрене и главобоље

ГС
Foto: илустрација

Уколико вас често боли глава, или имате мигрене, потражите помоћ у природи.

Доласком хладних јесењих и зимских дана због промјене времена главобоље и мигрене чешће се јављају код великог броја људи.

Ако и ви спадате у ту групу, уместо таблета, чија честа употреба није препоручљива, пронађите одговарајућу терапију из природе.

Чајеви као превенција

Како бисте на вријеме спријечили појаву мигрене или главобоље, нарочито ако се она јавља усљед промјене времена, пијте чајеве од љековитог биља попут рузмарина или ђумбира.

Кашичицу сувог рузмарина прелијте са 250 мл кључале воде. Оставите га да одстоји десет минута, потом га проциједите и попијте.

Чај од ђумбира се такође једноставно прави - кашику ђумбира у праху прелијте са 250 мл кључале воде. Пустите да мало одстоји и када се прохлади, чају можете додати сок од пола лимуна.

Чај од ђумбира против мигрене најбоље је пити док је још млак, али није препоручљиво да пијете више од четири шоље овог чаја дневно.

Облоге од кромпира

Код мигрене се препоручују и облоге од кромпира, које се једноставно праве. Потребно је да насјецкате сиров кромпир и памучном крпом га причврстите на чело. Облоге оставите десетак минута, а у току дана их поновите барем још једном.

Етерично уље нане

Код напада мигрене можете користити и етерично уље нане за масирање сљепоочница или као инхалацију.

Уколико нисте у прилици да купите чисто етерично уље нане, можете направити тинктуру. Потребно је да прелијете 20 грама сувих листова нане са 100 мл медицинског алкохола од 70%. Оставите мјешавину да одстоји 15 дана, па проциједите кроз памучну газу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана