Третмани за повратак равнотеже у тијелу , живот без бола

ГС
Foto: ГС

Живот са болом није ни мало лак.

Бол у врату и леђима, у рамену, лакту, куку и кољену, бол у пети и многим другим зглобовима, хронични  болови у мишићима и меким ткивима, главобоље и мигрене, зујање у ушима, вртоглавице, проблеми са варењем, хормонски дисбаланс… проблеми са стресом,напетошћу, депресијом или анксиозношћу….Нажалост, сви смо искусили неке од ових проблема и стања, или чак више њих у исто вријеме. Неретко отклањамо посљедице бола који нас је снашао а ријетко његове стварне узроке.

Према ријечима физиотерапеута Мире Митровић из „Бодy цоде“ центра најбољи лек за опоравак од бола и препород нашег тијела су терапијски третмани који тијело ослобађају од рестрикција, враћају флексибилност, еластичност, побољшавају имунитет, буде тијело да преузме улогу самоизлечења, враћају  виталност и снагу организму и обједињено превентивно дјелују на све органе побољшавајући њихову функцију.

 Примјеном одређених техника као што су краниосакрална техника (кранио (лобања), сакрум (тртична кост) прим.а), шијацу, јумеихо, тригер терапија, комбиновани мануелни третман, миофасцијална релаксација, помажемо успостављању нарушене равнотеже у организму. Током сваког третмана се посвећујемо како мишићима тако и вашим емоцијама и по томе су ови терапијски третмани јединствени. Велики проценат отрова избаци се из организма у току третмана, активира се хормон среће и тијело добије више кисеоника.

Отклањате бол трајно, не само привремено?

 Бол је неретко посњедица неког стања које је дуже трајало, уколико није у питању повреда, пад. Обично веома много ствари акумулирамо у себи, а онда када тело више не може то да изнесе, почиње да се буди и буни и реагује неким болом.

Кажу „бол је велики пријатељ“ и заиста у многим ситуацијама јесте, јер бол се појави када тело каже „ја заиста више не могу да останем у овом стању, хајде да га решимо“.

И натера вас да неке ствари убрзате и нађете начин како да га се решите. Ма колико нико од нас бол не воли треба да му будемо захвални. Најчешће га игноришемо па бол слабијег интензитета пређе у озбиљан бол, а касније у битку и борбу док се то болно стање не ријеши. Суштина  третмана јесте да се бавимо узроком, не посљедицом. То јесте кључна ствар јер посматрамо тијело холистички, као једну цјелину. Није нама бол само посљедица неког лошег физичког стања него и посљедица дугих психичких, менталних, емотивних промјена које нам се дешавају, а са којима не можемо да се изборимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана