Треба ли мијењати четкицу за зубе након што смо били прехлађени?

ГС
Треба ли мијењати четкицу за зубе након што смо били прехлађени?

Љекари тврде да је добро очистити дом након што смо били прехлађени. Предлажу скидање постељине, прање одјеће, али и брисање свих површина у кући како би се ријешили бактерија. Но, да ли то значи да требамо мијењати и четкицу за зубе?

Четкица за зубе један је од оних предмета који је био изравно у контакту с нашом прехладом, тако да је најбоље да и њу замијенимо након што смо били болесни.

Према стоматологу Гарија Лиу из Калифорније, ово је наручито важно ако имате посла с инфекцијама попут оралног херпеса, грипе, упале грла, па чак и обичних прехлада, преноси Кликс.

Бактерије могу живјети на четкици за зубе између 24 сата и неколико седмица зависно о томе о којој врсти бактерија је ријеч. Стога је важно мијењати четкицу због могућности од нове инфекције.

Оно што би вас могло збунити јесте да не бисте требали мијењати четкицу док сте болесни. Кориштење исте четкице док сте болесни неће продужити ваше лоше здравствено стање. Такођер, оно што би могло бити контрадикторно јесте да не морате стављати поклопац на вашу четкицу док сте болесни, јер већина бактерија умире у присутности кисика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана