Топ 4 маске за лице са састојцима који сви имате код куће

Г.С.
Топ 4 маске за лице са састојцима који сви имате код куће

Није лако наћи савршену маску за лице, али постоји могућност да се барем једна таква крије на вашим кухињским полицама.

Маске су одувијек биле међу топ 3 производа, када је бјути рутина у питању. Идеалне су за отклањање умора послије стресног дана на послу, у смањењу пора или борби са масноћом. Али умјесто да данима трагате за једном таквом, искористите неколико тренутака и направите вашу савршену.

1. Маска за дехидрирану кожу

Потребно је:

- 1/2 авокада
- 1 кашика меда
- шака овсених пахуљица

Како дјелује:

Мед је одличан састојак који помаже кожи да задржи влажност без осјећаја масноће – али то није све. Умасиравање меда на лице, помаже у отклањању ожиљака и потпомаже регенерацију као и зарастање ткива. А захваљујући ултра хранљивим уљима, додатак пиреа од авокада отклониће сваку храпавост због чега ће ваша кожа постати са свиленкасто глатка. Уколико немате авокадо, можете га замијенити са 3 кашке домаћег млијека које ће уз помоћ млијечне киселине урадити нежан пилинг и очистити лице без додатне иритације. Довољно је да маска одстоји на лицу 15 минута, а затим је млаком водом сперите. 2. Маска за побољшање текстуре и неуједначеност коже

Потребно је:

- 1 кашика јогурта
- 1 кашика меда

Како дјелује:

Баш као и млијеко, јогурт садржи велику концентрацију млијечне киселине која може учинити усклугу кожи у отклањнају грубих и неугледних површинских ћелија. Захваљујући меду, кожа ће бити невјероватно глатка, док додавање куркуме може бити корисно за борбу против пигментација, поготово када се ради о флекама од сунца. 3. Маска за блиставост коже

Потребно је:

- 1 кашика какао праха
- 1/4 ананаса
- 1 кашика алое вера гела

Како дјелује:

Алое вера је пуна витамин А, Ц, Е, Б1, Б2, Б3, Б6 и Б12, што значи да има значајна својства умиривања и хидратације коже са којим је се тешко упоредити. У комбинацији са ананасом- који ће растопити мртве ћелије коже, ова маска ће негу ваше коже подићи на један виши ниво. Међутим, додатак какао праха у то, ову садржину чини апсолутно магичном. Када се мјешавина нанесе на чисту кожу, акценат је на појачаној циркулацији и отклањању надувеног изгледа. А рецепт је једноставан – помјешајте ова три састојка, оставите да одстоје десет минута, а затим је маска за блиставу кожу спремна.

4. Маска за против акни

Потребно вам је:

- 1 кашика меда
- 1 кашичица куркуме у праху
- 1/2 кашичице морске соли

Како дјелује:

Љековита својства меда смо већ поменули, зато је битно да објаснимо и колико је куркума сјајна. А ту не говоримо само о црвенилу и пигментацијама. Куркума је одлична за уморну и кожу склону акнама јер дјелује противупално и антибактеријски. Укључивање соли у ову рецептуру пооћи ће у чишћењу коже, због чега оваква комбинација смањује инфекције, иритације, отеклине и вишак себума, који заправо и блокирају поре и доводе до појаве флека и поткожних бубуљица. Треба вам савршено чиста кожа? О да! Помјешајте ове састојке, а затим уз помоћ четкице их нанесите на лице и оставите да дјелују 15 минута прије него што их исперете толом водом. (superzena.b92.net)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана