Све што требате знати о самотамњењу коже код куће

ГС
Све што требате знати о самотамњењу коже код куће

За све оне којима је битно имати тамнији тен, а због пандемије вируса корона нису у могућности отићи на љетовање ове године, увијек постоје средства за самотамњење коже код куће.

Стручњаци упозоравају на могућност појаве жутила на кожи након кориштења ових средстава, али исто тако препоручује да се прије наношења кожа припреми и то тако што ћете направити добар пилинг. 

Такође, немојте стављати дезодоранс, а лице обавезно очистите од шминке.

Нанесите хидратантну крему само на суха, проблематична подручја, а не на цијело тијело. На питање што је апсолутно најгоре што можете учинити када наносите средства за самотамњење, стручњаци одговарају не заштитити руке.

Увијек користите рукавицу како бисте спријечили "бојење" дланова, али и само наношење учинили чистијим и једноставнијим поступком. Увијек при руци имајте и пакет марамица како бисте могли уклонили боју с нежељених подручја попут пета или ноктију.

Такође, стручњаци препоручују да имате довољну количину препрата за самотамњење, јер многи људи наносе тако мале количине да заправо само направе мрље и флеке на кожи. Важно је да темељито и равномјерно нанесете средство на кожу.

Иако већина прво почне с лицем, ипак се препоручује да кренете од ногу према горе. Уколико и погријешите са самотамњењем код куће увијек вам туш, купка или пилинг може помоћи код флека. Након тога можете кренути испочетка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана