Шта је најбоље јести након тренинга

GS
Foto: Ilustracija

Уколико стално тренирате, постоји велика шанса да много размишљате о свом оброку прије тренинга. Али да ли свом оброку послије тренинга посвећујете исту пажњу?

Након тренинга, поготово ако је био јачег интезитета, многи људи огладне и спремају свакакву храну да би сузбили глад. 

Међутим, треба повести рачуна о намирницама које ћемо унијети у организам након завршеног тренинга, јер нам се онда сав труд уопште не исплати, поготово ако желимо да изгубимо сувишне килограме.

Послије тренинга, најбоље би било да сачекате један до два сата прије него што кренете да поједете нешто, како би организам још мало трошио залихе масноће.

За то вријеме, наравно да можете пити воду и то у великим количинама јер је она најздравија, а и мало ћете побиједити глад.

Када завршите са напорним тренингом, вашем тијелу су потребне бјеланчевине како би се обновила мишићна влакна, која су покидана током тренинга. Зато је као оброк најидеалнији неки дијетални протеински производ.

Шта се једе након тренинга?

Можете спремити омлет од бјеланаца, скувати бијело месо или лигње, посни сир или скувати (или испећи на роштиљу) филете од било које врсте бијеле рибе. Такође је јако битно да уз оброк имате и салату - од парадајза, краставаца, купуса, паприке, ротквице, са луком и зелену салату - све долази у обзир.

Ако ипак не можете издржати да не једете послије тренинга:

Пијте што више течности, нарочито воде, али можете попити и шољу зеленог чаја или какаа без шећера
Можете попити до пола литра немасног кефира
Поједите јабуку

Ако имате тренинге касно увече:
... И након њих идете, послије туширања, на спавање, једите искључиво бјеланчевине у малим количинама, нпр. 100 - 150 грама немасног сира или поједите једно јаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана