Шокантно истраживање: Скоро 70 одсто жена би се одрекло секса кад би тако добиле идеалну линију

ГС
Шокантно истраживање: Скоро 70 одсто жена би се одрекло секса кад би тако добиле идеалну линију

Око 60 одсто жена редовно држи дијету прије љета.

Највећа брига је скидање последњих пет килограма прије одласка на плажу, и то мучи 79 одсто жена.

Вријеме бикинија и одласка на плажу је пред нама па жене осјећају све већи притисак да смршају и изгубе вишак килограма. Ново истраживање показало је колико женама лето изазива несигурности и колико им пада самопоуздање због њихових “љетњих” тела, преноси Дејли мејл.

Притисак да смршају пре љета осјећа чак 82 одсто жена, а њих 68 одсто одрекло би се секса на мјесец дана, па чак и више, ако би заузврат постигле свој идеални изглед, открило је истраживање часописа Шејп.

Око 50 одсто жена мрзи свој трбух, док је 29 одсто њих највише несигурно због својих бедара. Већина жена вјежба током прољећних месеци како би имале више самопоуздања на плажи, а 47 одсто њих признаје да највише раде трбушњаке и друге вјежбе за струк.

Захваљујући популарности друштвених мрежа, ношење бикинија може изазвати нелагоду, а жене које осјећају притисак да смршају великим дијелом за то окривљују Фејсбук. Око 90 одсто жена никад не би “лајковало” фотографију себе у бикинију на којој су означене, а чак 44 одсто жена питало би пријатеље да избришу њихову ознаку или фотографију с друштвених мрежа.

Половина жена признаје како се у купаћем костиму најугодније осјећа испред својих пријатељица или партнера, док се 18 одсто њих добро осјећа и у мушком друштву. Мање од 10 одсто жена осјећа се привлачно међу непознатим људима. Око 60 одсто редовно држи дијету прије љетње сезоне, од којих 53 одсто смањује унос калорија, 22 одсто их се одриче угљених хидрата, а њих 15 одсто одлучује се за алтернативна рјешења.

Највећа брига је скидање последњих пет килограма прије одласка на плажу, и то мучи 79 одсто жена. У данашњој култури, која слави физичку привлачност, популарно је мишљење да само мишићава, тонирана и тела без длачица могу добро да изгледају у бикинију, што изазива несигурност и комплексе.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана