Седам савјета за брже скидање масних наслага са стомака

Agencije
Седам савјета за брже скидање масних наслага са стомака

Ријешити се наслага са стомака један је од најчешћих циљева људи који желе смршати. Међутим, тај задатак није увијек лаган, али срећом, постоје трикови који вам могу помоћи да убрзате долазак до циља.

Наравно, не ради се о савјетима који ће преко ноћи изравнати ваш стомак, али сигурно вам неће одмоћи. Такође, већина ових савјета вјеројатно вам неће представљати новост, али ако сте управо кренули на пут до нове линије, није лоше поновити што ће вам на том путу користити.

Спавајте

Висцерална масноћа, односно она која се налази дубоко у трбушној дупљи, мање се накупља код људи који спавају барем шест до седам сати сваку ноћ. Добар сан нужан је за цјелокупно здравље, али и за жељену тјелесну фигуру.

Вјежбајте

Овај савјет сигурно не чујете први пут. Ходање, трчање, пливање, вјежбе снаге... све су то сјајне вјежбе које помажу у смањењу масноће на трбуху. Комбиноване са здравом прехраном доносе најбоље резултате.

Почните дан здравим доручком

Људи често поједу гомилу угљикохидрата и шећера тијеком првог оброка. Међутим, здрави доручак је тај који ће на самом почетку дана активирати метаболизам и помоћи вашем тијелу да и остатак дана активно сагоријева масти.

Пијте пуно течности

Боља пробава резултат је правилно хидрираног тијела, стога не заборављајте пити воду.

 

Једите храну која помаже у сагоријевању масноћа

Једите намирнице које ће убрзати ваш метаболизам и помоћи вам да се ријешите вишка масти. Примјер таквих здравих намирница су орашасти плодови, бобичасто воће, зелено поврће...

Лимун

Топла вода с лимуном један је од најпопуларнијих напитака за олакшавање мршављења. Људи је најчешће испијају наташте, на почетку дана, а осим што помаже при мршављењу, има и цијели низ других користи за здравље.

Зелени чај

У своју свакодневницу укључите и испијање зеленог чаја, који је познат као велики помагач при мршављењу и одржавању здраве тјелесне тежине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана