Савјети за прање косе фризера Меган Маркл

ГС
Савјети за прање косе фризера Меган Маркл

Основа његе и постизања здраве косе је тако једноставна - крије се у правилном прању. Фризер познатих дама, који је у Лондону бринуо за фризуру Меган Маркл, открио је у чему већина људи гријеши и како то исправити.

Тренутно сви имамо више времена за његу и постизање здравог изгледа тако да није на одмет посавјетовати се са стручњацима и послушати њихове препоруке. Један од водећих британских стручњака за стилизовање косе објаснио је зашто је важно два пута шампонирати косу и колико бисмо је уопште требали прати.

"Лично сам велики фан дуплог шампонирања. Већина људи не очисти добро косу када је перу, тако да остане прекривена једним слојем од којег је млитава и без сјаја", објаснио је Џорж Нортвуд.

Мајстор је открио све детаље за тако базичну радњу као што је прање косе за Вогуе.

Тајна је у мање шампона

Са првим шампонирањем уклања се вишак масноће и прљавштина, док се другим постиже потпуно чисти ефект. Највећа грешка је у превеликој количини производа током првог шампонирања, већина људи додаје све већу количину - јер први пут не добију много пјене. Када у једном прању два пута нашампонирате и исперете косу не значи да ћете потрошити више производа - напротив, користићете га још мање.

"Не треба вам много шампона, можда куглица као новчић, оба пута. Прво прање вјероватно неће произвести много пјене, оно само уклања прљавштину и масноћу. То може бити чак и површно прање - истисните шампон у руке, протрљајте их и прођите с њима кроз косу. То се зове вањско чишћење", објаснио је фризер Нортвуд.

У другом шампонирању треба добро протрљати тјеме и коријен косе.

Фризер тврди да већина типова косе захтијева прање свака два до три дана. Они са јако танком косом вјероватно ће је требати прати и чешће, док људи са јако фрћкавом косом, као и афро-фрћкама, обично могу имати и веће паузе.

Шта је с регенератором?

У овом кораку такође се треба водити ониме што одговара за нашу косу. Они који имају јако танку косу уопше га не би требали користити. Већина људи требала би га нанијети само на врхове. Док би власници суве или косе склоне мршењу требали регенератор нанијети по цијелој дужини.

"Јако помаже кад косу прије регенератора добро исциједите, јер вода ће само разриједити производ. Ако вам је коса обојена балаyаге техником - као и кад имате испуцане врхове и треба јој шишање - пазите на то да на врхове ставите већу количину регенератора", рекао је стручњак

За оне чија се коса брзо масти, Нортвуд савјетује регенератор у спреју који се не испира, јер је лакши од верзије која се користи под тушем.

Одабрати прави производ

Такође је важно користити праве производе који одговарају тачно вашем типу косе.

"Много људи има неку врсту дизморфизма косе и мисле да им је коса много више сува него што јесте, то компензују са производима који су превише богати, односно претешки. То само ствара слојеве, који косу оптерећују, док би нам лакши шампон и регенератор дали бољи резултат", рекао је.

За крај је напоменуо да је потпуно нормално да нам наоко велика количина косе испадне за вријеме прања.

"Сасвим је нормално да изгубите нешто косе док је перете. Запамтите то и важност сувог шампона за дане између", закључио је фризер свјетских звијезда, преноси Gloria.hr.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана