Ријешите се проблема испуцалих усана уз помоћ природних препарата

гс
Foto: илустрација

Многи се одмах лате лабела или грожђане масти, а постоји и неколико природних начина да се изборите са овим проблемом.

Ши путер

Ши путер интензивно храни кожу, а има и благотворно дејство на кожу која је већ оштећена и испуцала. Он враћа кожи влагу, препун је витамина који лијече и хране кожу. Ако га редовно користите сигурно нећете имати проблеме. Наносите га ујутру и увече и уживајте у меканим и лијепим уснама.

Шећер

Како бисте имали меке и нежне усне, пилинг је врло важан. Шећер је одличан и природан начин да пилингујете уста. Међутим, ако трик са шећером користите пречесто, можете проузроковати иритацију коже. Пронађите пилинг који садржи шећер или га направите сами код куће, тако што ћете помијешати једну кашичицу шећера и једну кашичицу уља.

Краставац

Ако су вам усне суве, свеж краставац ће их успјешно умирити. Купите балзам који садржи екстракт краставца или га направите – узмите свјеж краставац, насијеците кришке и ставите га на усне десетак минута.

Кокосово уље

Ако користите кокосово уље, усне ће вам бити меке, а испуцана подручја брзо ће се опоравити. Одлична ствар је и та да је кокосово уље довољно да нанесете једном дневно. Кокосово уље користите за посебно хладне дане – нанесите танак слој уља на подручје усана, заштитићете их од хладноће, а добиће и много хранљивих састојака.

Алое вера

Алоја (алое вера) је биљка која има низ благодети за кожу цијелог тијела. Она супербрзо опоравља кожу. Алоа је одлична и за испуцале усне, јер хлади кожу. Испуцале усне обично пецкају и боле, а по наношењу алоје осјетићете олакшање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана