Провјерите здравље свог срца за само 30 секунди

Agencije
Провјерите здравље свог срца за само 30 секунди

Ваше срце може да куца чак и ако није повезано с вашим тијелом и то је оно што овај орган чини моћним. Срце је један од најбитнијих органа па је због тога веома важно да живите здраво како би с њим све било како треба.

Брајт Сајд вам доноси тест којим можете провјерити здравље свог срца у само 30 секунди.

Први корак је да напуните хладном водом, за још боље резултате размислите да у воду убаците и лед. Потом ставите руке у воду с коцкицама леда и држите их 30 секунди. То ће вам показати како ваша крв реагује када дође у контакт с хладноћом.

Можете добити два резултата. Ако су вам прсти црвени, то је добра вијест. То заправо значи да немате проблема с протоком крви. Дакле, ваше срце и крвоток су здрави.

Ако вам прсти постају блиједи или плавкасти, вјероватно имате проблем с циркулацијом крви.

То се дешава јер имате низак ниво кисеоника у крвним ћелијама. У овом случају покушајте да загријете или масирате прсте како бисте их вратили у нормалу, ако се то не догоди, посјетите лекара.

Намирнице које могу побољшати здравље вашег срца су бијели лук који снижава крвни притисак. Тамна чоколада нормализује крвни притисак и бори се против упала. Цимет се бори против срчаних болести и атеросклерозе, а авокадо снижава ниво "лошег" холестерола и помаже чишћењу артерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана