Природни лијек против алергије на полен

ГС
Природни лијек против алергије на полен

Прољеће, годишње доба коме се готово сви радују, али за неке значи још једну сезону борбе са алергијама. Срећом природни лијекови имају ту моћ да стану на крај овим тегобама.

Кијање, свраб очију, црвенило и цурење носа, само су неки од непријатних симптома алергије на полен. Њих често прати и загушење дисајних путева, притисак у синусима, надражајни кашаљ и гребање у грлу.

Моћна коприва елиминише тегобе

Ова љековита биљка већ вијековима се користи у фитотерапији. Листови коприве између осталог, садрже природне блокаторе који спречавају производњу хистамина. Управо због тога повољно утичу на тегобе изазване алергијским реакцијама.

Најбољи начин да се искористе све предности и бројна љековита својства јесте коришћење коприве на следећи начин:

Неколико свежих листова додајте у 250 мл прокључале воде и оставите да одстоји 30 минута, а након тога проциједите. Овај напитак се пије 3 пута дневно.

Осим као напитак, овај лијек се може користити и за инхалирање.

Трећа опција подразумева коришћење екстракта (тинктуре) коприве:

20 до 30 капи промијешајте у води или природном соку. Пијте овај напитак једном дневно за превенцију, а за ублажавање већ постојећих тегоба конзумирајте три пута на дан.

Осим коприве, као ефикасно решење у борби против алергије на полен се показао и сок од зове, као и чај од ђумбира. Редовном примјеном, значајно ћете ублажити тегобе, преноси Stil.kurir.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана