Природни избјељивачи зуба које вриједи испробати

ГС
Природни избјељивачи зуба које вриједи испробати

Лијепи и бијели зуби увелико поправљају дојам комплетног изгледа и врло је битно посветити им пажњу. Уз редовне стоматолошке контроле, има и нешто што можете учинити и у свом дому, не кошта пуно, а ефектом ћете сигурно бити и више него задовољни.

У вашим кухињским ормарићима засигурно се крије неки од природних избјељивача који ће вам помоћи у тој мисији.

Кокосово уље

Осим што ће ваши зуби бити неколико нијанси бјелији, редовно кориштење кокосовог уља ојачат ће и вашу цаклину, што ријетко који избјељивач за зубе може постићи. Помијешајте 2 кашичице кокосовог уља с 2 кашичице соде бикарбоне и похраните смјесу у стакленку. За минтy окус додајте неколико капи етеричног уља од метвице. Користите редовно, умјесто куповне пасте за зубе. Подсјећамо да је кокосово уље одлично и за неке типове коже и косе, а због његове широке примјене сматрамо га обавезном опремом за свако купатило.

Активни угљен

Медицински угљен популаран је избор за природно избјељивање зуба првенствено зато што је погодан и за осјетљиве зубе и десни. Врло је дјелотворан у уклањању мрља на зубима дугогодишњих пушача. Због благе абразивности препоручује се што њежније четкање како не бисте случајно оштетили зубну цаклину. Иако ћете се вјероватно препасти свог одраза у огледалу, вјерујте нам, дјелује!

Куркума

У отклањају жутих и смеђих наслага најдјелотворнијом се сматра куркума. Мијешајте 4 кашичице куркуме с 2 кашичице соде бикарбоне и 2 кашичице кокосовог уља док смјеса не постане једноличне текстуре и користите редовно умјесто пасте за зубе.

Сода бикарбона и лимун

Смјесу кашичице соде бикарбоне и неколико капи лимуна држите на зубима 1 минуту и потом темељито исперите усну шупљину. Иако окус соде бикарбоне можда није најугоднији, њена учинковитост у избјељивању зуба је неупитна. Смјесу користите највише 3 пута мјесечно како не бисте оштетили зубну цаклину, преноси Elle.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана