Правилан начин да уклоните маскару

ГС
Foto: Image by Bruno /Germany from Pixabay

Шминку је неопходно скинути на крају дана и сигурни смо да то правило сви знају.

Важно је да чистаче лица одредите према типу коже. Ипак, за маскару треба користити специјализована средства, а њега ћете изабрати на основу врсте маскаре коју користите. Најтеже се скида водоотпорна маскара и за њу користите двофазно средство. Чак и када купите одговарајуће средство, користите га пажљиво и стрпљиво, јер је подручје око ока веома осетљиво.

Добро промућкајте раствор, тако да се двије фазе добро измјешају. Туфер натопите одговарајућом количином. Неколико капи није довољно, али туфер не треба да буде превише наквашен.

Нежно га прислоните на затворено око и држите га притиснутог на трепавицама пет до шест секунди.

Затим га повлачите на доле и ка спољном углу ока неколико пута. Полако отворите око, поглед усмјерите на горе, а затим прислоните туфер на доње трепавице, притисните га на њих и држите тако секунд – два.

Отворите очи, држите их отворене, тупфером пажљиво подигните горње трепавице и чистите их потезом на горе.

Сада умочите штапић за уши у средство за чишћење маскаре, благо га оциједите притиском о грлић бочице и пажљиво очистите трагове маскаре који су остали између трепавица, нарочито уз саму ивицу капка.

Ако су остале мало тврђе флеке од маскаре, нипошто немојте трљати око. Једноставно, поновите цео процес.

Кожа око очију је око десет пута тања него на другим дијеловима лица.

Уколико очи трљате полусувим туфером, ризикујете да вам трепавице опадају брже него што је природно, преноси Лепа и срећна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана