Подмукли симптоми дијабетеса

ГС
Подмукли симптоми дијабетеса

Сви знамо који су најчешћи симптоми дијабетеса, међутим, стручњаци тврде да постоје нови симптоми који могу да открију велики проблем.

Дијабетес је озбиљна болест са којом се многи сусретну током живота. Неки од најчешћих симптома, који указују на то да особа има проблем са дијабетесом, јесу учестало мокрење, умор, као и необичне промјене на кожи.

Међутим, стручњаци тврде да постоје и други симптоми који указују на то да имате проблем са дијабетесом. Ови симптоми се налазе у устима.

Дијабетес типа 2

Дијабетес типа 2 је све чешц́а болест широм свијета, а повезана је са различитим факторима као што су прекомјерна тјелесна тежина и недостатак физичке активности. Због тога није лоше да провјерите симптоме који указују на то да ли болујете од дијабетеса, како бисте на вријеме започели лијечење.

"Дијабетес је медицинско стање где тело није у стању да контролише ниво шец́ера у крви. Висок ниво шец́ера у крви може да доведе до повец́ања шец́ера у пљувачки, што може да оштети ваше зубе и десни", објаснила је стоматолог Аманда Шихан, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана