Плод љепоте – смањује обим струка и регенерише кожу: Подмлађује и срце

ГС
Плод љепоте – смањује обим струка и регенерише кожу: Подмлађује и срце

Каже се да једна јабука на дан тера доктора из куће напоље, али у well-being круговима, авокадо је тај који се налази на самом врху beauty јеловника. Не само да побољшава цијелокупно здравље, већ према истраживањима може да подмлади изглед коже и помогне у смањењу стомака.

Авокадо је препун здравих масних киселина (олеинска киселина, омега-3 и мононезасићене масти) и антиоксиданса, попут витамина А, Ц, Е, К, Б и фолата. Захваљујући овој фантастичној комбинацији нутритивних твари, логично је да конзумација авокада негује нашу кожу изнутра према споља.

У истраживању из 2022. објављеном у стручном часопису , истраживачи су желели да откриију да ли конзумација једног авокада на дан током осам недеља подмлађује изглед коже. Након осам недеља, учесници су приметили да је њихова кожа чвршћа и еластичнија, нарочито на челу и испод очију.

Ово супервоће можете да сервирате са јогуртом за доручак или као хладну салату с парадајзом за ручак. А осим младоликог изгледа, јесте ли знали да вам авокадо помаже да изгубите центиметре у струку?

"Авокадо је препун здравих мононезасићених масних киселина и победник по питању користи за здравље срца и мозга. Извор је и влакана, садржи их чак 10 грама у једном просечном авокаду", појашњава др Меиер.

Управо је ова комбинација здравих масти и влакана одлична за све који желе да смршају јер вас чини ситима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана