Пилинг због којег ће се коса мање мастити

ГС
Foto: Илустрација

Постоје два типа косе масна и суве.

Жене односно мушкарци чије се тјеме више масти приморани су своју косу прати чешће него остали.

Ипак, сви смо свјесни да није здраво ни добро, за косу, прати је врло често, а посебно не свакодневно.

Стручњаци кажу како је, косу, идеално прати свака три дана односно два пута седмично. 

Пуно ствари може утицати на замашћивање власишта. Тако је, на примјер, врло битно да косу не дирате пречесто и да вам руке нису у коси цијело вријеме.

Будући да се beauty свијет у 2020. години окренуо природноме тај тренд се наставио и у 2021. години. Оно на што се ставља фокус, у беаутy рутини, јесу састојци за које је пожељно да су природног поријекла.

Пилинг за косу на бази кафе

На тржишту се нуде многи производи за његу косе али многи од њих садрже штетне састојке који чак могу и убрзати процес замашћивања косе. Осим редовног прања, пилинг је тај који вам може помоћи у проблему пребрзог замашћивања тјемена.

Кућни пилинг за косу, на бази кафе, врло је једноставно направити, а састојци који су вам потребни за пилинг већ имате у својој кући. Састојци који су вам потребни:

  • кафа
  • шампон за косу
  • вода

Први корак у припреми пилинга јест да скувате кафу на турски начин. Оно што вам је потребно је талог.

Талог каве је потребно ставити у здјелицу и додати му шампон за косу, који иначе користите и мало воде. Све заједно је потребно добро промијешати.

С добивеном смјесом оперите тјеме односно направите пилинг, а затим добро исперите. Како би се коса мање мастила потребно је бити упоран и пилинг радити два пута мјесечно, преноси Wall.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана