Пет знакова да вам треба одмор

Г.С.
Пет знакова да вам треба одмор

Свакодневни стрес доводи до психичког и физичког изгарања. Постоје знакови који јасно указују на то да вам је хитно потребан одмор од свега!

Колеге вас испитују да ли сте добро

Други људи вјероватно прије вас примећују да сте под стресом, раздражљиви или нервозни. Ако вам колеге прилазе и говоре "изгледаш уморно" или "јел' све у реду?", то може да буде јасан знак да вам је одмор неопходан.

Често правите грешке у раду

Хроничан стрес често је узрок грешкама на послу и знак да морате да успорите темпо. Због умора губимо способност фокуса и не можемо се послу посветити на посвећен начин и са пуном пажњом.

Све вас боли

Леђа, глава, очи, стомак… Кад смо под стресом, тијело постаје мање отпорно на бол, па се може десити да вас глава боли чешће него иначе.

Проблеми са спавањем

Несаница или повећана потреба за сном због умора такође су индикатори стреса. Понекад нас проблеми једноставно превише оптерећују да не можемо заспати, а понекад смо толико безвољни да бисмо цијели дан дремали. Ни једно од ова два стања није нормално, а оба јасно показују да нам је потребан одмор.

Имате потребу да се изолујете

Немате воље за дружењем с пријатељима, избјегавате њихове позиве и једноставно не желите да сте с другим људима. Сви повремено желимо вријеме за себе, али избјегавање интеракције с блиским људима знак је да сте прегорели од обавеза, преноси  avaz.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана