Пет намирница које помажу у прикривању подочњака

ГС
Foto: Агенције

Многи су узроци појаве подочњака: стрес, недостатак сна, хормоналне промјене и друго, али није увијек потребно куповати скупоцјене креме како бисте их прикрили.

Можете искористити намирнице које готово увијек имате у својој кухинји, преноси портал Кликс.

Краставац

Краставац је најболји начин за ублажавање натечености и прикривање подочњака. Нарежите двије кришке краставца и ставите их у фрижидер на 30 минута. Затим их ставите на подоčнјаке и саčекајте 10 минута. Исперите оčи млаком водом. Ову методу бисте требали примјенјивати двапут дневно како бисте изгледати свјеже и постигли жељени резултат.

Парадајз

Он садржи ликопен, антиоксиданс који чини чуда за кожу. Кришке парадајза су исто тако ефикасне. Моžете и помијешати цијеđени парадајз с мало сока од лимуна (не претјерујте). Ватом их нанесите на подручје испод очију. Исперите након 10 минута. Редовно конзумиранје сока од парадајза и лимуна такође може помоћи.

Кромпир

Кромпир је извор витамина Ц који кожи враћа сјај и "брише" подоčнјаке. Направите сок од кромпира и нанесите га на претходно споменути начин.

Наранџа

Сок од наранџе у комбинацији с глицерином идеалан је за његу подручја око очију јер садржи витамине A и Ц.

Бадемово улје

Оно има високу концентрацију витамина Е. Малу количину лагано умасирајте на подочњаке. Оставите да дјелује преко ноћи и ујутру исперите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана