Ово су разлози због којих требате јести марелице

ГС
Ово су разлози због којих требате јести марелице

Познато је да воће доприноси здрављу, а марелице нису изузетак.

 

Марелице су "меснато" и укусно воће које осигурава дневно потребну дозу витамина А и Ц те око 6 посто калија. Ово воће се узгаја веома дуго, а може се користити на много начина. Неки га употребљавају за унапређење пробавног система, а други у третману дијабетеса.

Очи

Марелице су богате витамином А и Ц, каротеноидима и бета каротеном, оне смањују ризик од проблема с видом. Уколико желите бољи вид, уврстите марелице у своју исхрану.

Грозница

Један од најбољих начина лијечења грознице је конзумирање марелица. Сок овог воћа је веома користан и има антиупално дјеловање те снижава тјелесну температуру. Можете додати и мало меда у сок од марелице, као и мало воде.

Кости

Марелице садрже пријеко потребне храњиве твари које тијелу требају за јачање костију. Редовно конзумирање марелица ће осигурати правилан раст и развој здравих костију. Такођер, марелице спречавају болести повезане са старењем као што је остеопороза.

Констипација

Марелице чине чуда када је ријеч о побољшању пробавног система. Садрже много пектина који помаже у рјешавању проблема с констипацијом (затвором) па љекари препоручују марелице пацијентима који имају оваквих проблема.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана