Ове комбинације намирница могу да изазову стомачне проблеме

nezavisne
Foto: pixabay

Ако наставите да конзумирате погрешне комбинације хране током дужег периода, то може довести до осипа, хроничних проблема са пробавом и лошег задаха.

Такође, комбиновање некомпатибилних намирница може вам одмоћи у покушају да смршате. Када је у питању листа оних које не би требало мијешати истичу се високопротеинске намирнице, као и комбинације цитрусног воћа с млијеком које могу да наштете вашој пробави.

Двије високопротеинске намирнице

Јаја и суво месо су популарне намирнице за доручак, али је препоручљиво избјегавати ову комбинацију. Ове двије намирнице су богате протеинима и тешке су вашем стомаку. Требаће више времена да се свари обоје. Прво треба да једете лагане протеине, а затим месо.

Цитрусно воће и млијеко

Млијеку је потребно дуже да се провари и када заједно узмете млијеко и лимун или било које цитрусно воће, млијеко се згрушава. То може довести до опекотина.

Неки људи су такође нетолерантни на лактозу, што значи да нису у стању да варе лактозу присутну у млијеку.

Воће уз оброк

Воће се лако вари, али уз оброк може захтијевати више времена. Дакле, док се храна не свари, воће се задржава и почиње да ферментира. Покушајте да избјегнете да једете воће уз оброк или одмах након оброка.

Сир уз хладно пиће

Ко не воли пицу са газираним соком? Колико год звучало примамљиво, ова комбинација није добра за ваше здравље. Требало би избјегавати испијање хладног напитка с јелима која у себи садрже сир јер комбинација може довести до потешкоћа у апсорпцији. Може изазвати нелагоду и бол у стомаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана