Ова три напитка регулишу хормоне

Alo.rs
Ова три напитка регулишу хормоне

Кад размишљате о хормонском здрављу, шта вам прво пада на памет? Таблете? Не би требало, јер постоје ефикасна природна средства

Тема уравнотеженог хормонског здравља с годинама постаје све актуелнија. Долазе на ред скупи лијекови и бескрајне консултације с гинекологом. Одмах покушајте да спријечите потребу за лијековима који регулишу хормонске промјене, до којих долази временом!

Ово су три природна рецепта који стабилизују лучење хормона:

Топла вода с лимуном

Топла вода с лимуном доприноси смањивању тежине, уклања токсине из организма, побољшава имунитет, стање коже и варење. Разлог томе је што лимун утиче на хормон ситости – лептин. Уколико лептин није у равнотежи, тјело почиње да ствара масне наслаге. Лимун помаже да се избјегне дехидратација и побољшава варење.

Рецепт: исциједите сок од пола лимуна у чашу топле воде и испијте одједном. Јутро ће вам боље почети уз овај напитак.

Чај од листова малине

Листови малине се од давнина користи за ојачавање мишића материце. Научна истраживања потврдила су да ова биљка благотворно утиче на рад хормона. Жене које пију овај чај током трудноће, немају тешкоћа приликом порођаја.

Рецепт: прелијте једну супену кашику листова малине (могу се користити и осушени) са 200 мл кључале воде и оставите да одстоји 10 минута. Овај чај немојте пити пред спавање, већ боље током дана.

Златно млијеко

Златно млијеко побољшава имунитет и доводи у равнотежу ниво хормона у организму. Овај напитак загријава, освјежава и умирује. Састоји се од куркуме, кокосовог уља и заслађивача, који чине корисну комбинацију за регулисање хормона и уопште благотворно утиче на организам.

Рецепт: у 200 мл врућег млијека додати пола кафене кашичице куркуме и кашичицу кокосовог уља. Можете додати и мед, по укусу. Овај напитак је боље пити увече.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана