Неколико разлога због којих ваш мушкарац не жели секс и када се требате забринути

ГС
Неколико разлога због којих ваш мушкарац не жели секс и када се требате забринути

Познато је да мушкарци, како одрастају, имају помало смањен сексуални нагон. Сексуална жеља смањује се око 45. године и наставља опадати с годинама, тврде сексуални стручњаци.

Физиолошке компоненте могу бити важне, попут промјена у протоку крви повезаних с годинама и промјена хормона. Остале препреке сексуалној интимности могу укључивати здравствена стања, немогућност оргазма, недостатак самопоуздања у спаваћој соби и опћенито пад жеље за сексуалним активностима, без обзира на ваше осјећаје према партнеру.

Много жена које покушавају одржати узбудљиве ствари у спаваћој соби, суочавају се с проблем да њихов супруг има смањен сексуални нагон. Стручњаци су открили неколико разлога због којих је могуће да је ваш мушкарац изгубио либидо.

Кад се мушкарци страствено укључе у своју каријеру, може им се смањити сексуална жеља. Признања, новац и его пружају му узбуђење које би иначе тражио кроз секс.

Осим тога, ниво тестостерона опада с доби 0,4 до 2 посто годишње након 30. године живота. Осим ниског либида, симптоми ниског тестостерона могу укључивати смањену енергију, слабо расположење, умор, губитак мишићне масе, па чак и поремећаје ерекције. 
Вјерује се да мушкарци који више конзумирају порниће имају доста мањи ниво задовољства са својим партнерицама, у смислу интимности и романтичне везаности.

Кад порнографија постане овисност, мушкарац се ослања на то да би могао бити стимулиран умјесто да се ослања на партнерицу. То је такође један од проблема.

Губитак сексуалног нагона за мушкарца не значи само проблеме у спаваћој соби. Његов слаби либидо могао би имати везе са здравственим проблемима, напомињу стручњаци. Пенис се може сматрати барометром укупног здравља мушкараца, а ако постоје проблеми на овом подручју, то би могло бити симптомом већих здравствених проблема попут дијабетеса, рака простате или срчаних болести.

Једнако је лоша и претилост. Она као и недостатак физичке активности доводи до пораста сексуалних дисфункција код 43 посто жена и 31 посто мушкараца. Дијабетес и претилост смањују сексуалну активност.

Главни окидач за многе пробелем је свакодневни стрес који је дио свакодневнице многих. Они који су под великим стресом често губе сексуални нагон. Можда не можете уклонити извор стреса свог партнера, али можете га потакнути на једноставне промјене које ће побољшати његово здравље и либидо.

Његова би незаинтересираност за секс могла бити и јер му не показујете довољно пажње. Ограничен физички контакт може наштетити вашој вези. Покушајте са спонтаним загрљајем или пољупцем, што би могло имати велике промјене на ваш сексуални живот, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана