Не можете да се отарасите вишка килограма? Обратите пажњу на ове ствари

ГС
Не можете да се отарасите вишка килограма? Обратите пажњу на ове ствари

Многи од нас се сусрећу са проблемом да, упркос дијетама и интензивним вежбама, не можемо да изгубимо на килажи. Иако хормони у овоме играју велику улогу, дајемо вам 4 разлога зашто не можете да смршате.

Навике су нешто што тешко мењамо, а можда је управо то непоходно како бисмо променили килажу и добили жељени изглед. Које су навике проблематичне за нашу килажу?

Свакако да ће испуњавање задатака које вам шеф задаје из вас исцрпљује много тога, али масне наслаге свакако нису једно од њих. Људи који раде од куће често заборављају да праве паузу за ручак. У канцеларији вас колеге повуку да заједно проведете паузу, док код куће људи често праве избор да за доручак или ручак имају посао и још посла. Резултат тога јесте да тело трпи, а ви углавном ноћу једете више него што бисте требали. Са друге стране, ако радите у канцеларији често ће вам оброци бити брза храна и грицкалице, које су лоше за вашу фигуру.

Једете неравномерно

Нутриционисти тврде да сваки дан треба да унесете одређени број калорија. Дакле прескакање оброка вам неће много помоћи, као ни преједање викендом, које се настави постом следећа три дана. Исхрана мора бити равномерна.
Готови оброци за подгревање

Наравно увек је лакше само подгрејати нешто што је неко други спремио, неко потрошити време и сате на кување. Чак вам и дијетални оброци у кутијама неће много помоћи. У чему је ствар? Храна треба да буде разноврсна, а јела из кутија се често понављају. Штавише, такви комплети често садрже производе са ниским садржајем масти који, веровали или не, изазивају гојазност.

Једете брзо или испред телевизора

У ових 5 разлога зашто не можете да смршате свакако спада и пребрзо једење. То се догађа јер када једете брзо, храну не жваћете, што значи да мозак нема времена да покрене процес засићења. Као резултет, осећате тежину у стомаку, али истовремене желите да поједете нешто слатко.Мозгу је потребно најмање 20 минута да схвати да сте сити. Ако брзо завршите са оброком, већа је вероватноћа да ћете се преједати.

Безглутенски производи

Иако дијете без глутена важе за сјајан начин како да смршате, ово је уствари маркетиншки трик произвођача ових производа. Нажалост, не постоје научни докази да исхрана без глутена доноси и смањење килаже.

Оно што можемо видети из приложеног јесте да витка фигура не зависи само од исхране, већ и од правог начина живота. Ако промените ове лоше навике, веће су шансе да ћете добити жељени изглед. Дакле, снага воље је оно што нам је најпотребније!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана